Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος επικρατέστερος για νέος ΥΠΟΙΚ

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος επικρατέστερος για νέος ΥΠΟΙΚ

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος θα είναι, όπως όλα δείχνουν, ο άνθρωπος που θα διαδεχθεί τον Γιάνη Βαρουφάκη, στη θέση του υπουργού Οικονομικών, ενώ η ανακοίνωση του κ. Τσακαλώτου ως νέου ΥΠΟΙΚ αναμένεται να πραγματοποιηθεί επισήμως εντός της ημέρας.

Σημειώνεται ότι, αποχωρώντας από το υπουργείο Οικονομικών, ο απερχόμενος υπουργός είπε απευθυνόμενος στους παριστάμενους δημοσιογράφους «σας χαιρετώ. Θα σας δω αύριο με τον Ευκλείδη (σ.σ. τον Ευκλείδη Τσακαλώτο)». «Θα είναι ο Ευκλείδης (ο νέος υπουργός);» ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους. «Ελπίζω να είναι ο Ευκλείδης» απάντησε.

Νωρίτερα, ο κ. Βαρουφάκης σχολιάζοντας την παραίτησή του μετά από αίτημα του πρωθυπουργού, αρκέστηκε να πει ότι «Η μοναδική είδηση που μετράει σήμερα είναι το μεγαλειώδες ‘’όχι’’ του ελληνικού λαού και ο τρόπος που θα ενισχύσει τον Αλέξη Τσίπρα στη διαπραγμάτευση».

«Το θέμα δεν είναι τα πρόσωπα, αλλά οι θέσεις», φέρονται να σχολίασαν πάντως οι εκπρόσωποι της Άνγκελα Μέρκελ και του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αναφορικά με την παραίτηση Βαρουφάκη.Σχόλια