Ο Νικολόπουλος «καρφώνει» γνωστό επιχειρηματία

Ο Νικολόπουλος «καρφώνει» γνωστό επιχειρηματία

Σε «απλήρωτα δάνεια» της εκδοτικής εταιρείας «Πήγασος» αναφέρεται ο Νίκος Νικολόπουλος σε ερώτηση που κατέθεσε στην Βουλή καλώντας την ίδια ώρα και τον υπουργό Δικαιοσύνης να ενημερώσει για την πορεία των ερευνών αναφορικά με τα δάνεια των ΜΜΕ.

Ο ανεξάρτητος βουλευτής Αχαϊας ζητά ώστε να πληροφορηθεί η Βουλή των Ελλήνων, σχετικά με το εάν έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος στον «Πήγασο» του Φώτη Μπόμπολα, στο πλαίσιο της εισαγγελικής παραγγελίας για τα δάνεια των ΜΜΕ. Ο Νικολόπουλος επισήμανε ότι«πρόκειται για την ίδια έρευνα από την οποία προέκυψε ποινική δίωξη για το προσωπικό δάνειο του Σταύρου Ψυχάρη. Όλοι περιμένουν το πόρισμα του ελεγκτή για μια επιχείρηση που λειτουργεί με -112 εκατομμύρια ευρώ», ενώ προσθέτει στην ερώτηση του ότι «αξίζει επίσης να προβληματιστούμε για τους όρους και το σκεπτικό των δανειοδοτήσεων μια εταιρείας ΜΜΕ όπως ο «ΠΗΓΑΣΟΣ» που έχει κάθε χρόνο ζημίες από 30 έως 40 εκατ. ευρώ ενώ, από το 2010 και με βάση πιο πρόσφατα στοιχεία, τα βραχυπρόθεσμα δάνειά της φτάνουν τα 146,1 εκατ. ευρώ , ενώ τα μακροπρόθεσμα στα 14,8 εκατ. ευρώ, την ώρα που ο κύκλος εργασιών της στο 9μηνο του 2015 ήταν μόλις 33,2 εκατ. ευρώ». όπως αναφέρει.

Ο βουλευτής συμπληρώνει επίσης ότι  προκαλεί ενδιαφέρον «ότι ο «Πήγασος» δεν έχει πληρώσει ούτε τόκους και χρεολύσια σε σημαντικό μέρος των δανείων αυτών. Είναι δηλαδή«κόκκινος», όπως αναφέρει ο κ. Νικολόπουλος και ολοκλήρωσε λέγοντας ότι η επίκαιρη ερώτηση πρόκειται να κοινοποιηθεί στους Οικονομικούς Εισαγγελείς, στον Συνήγορο του Τραπεζικού καταναλωτή και τους Οικονομικούς Επιθεωρητές.

Σχόλια