O Παπαλέξης

O Παπαλέξης

Αν μη τι άλλο στον πρόσφατο ανασχηματισμό ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έκανε τεράστια άλματα προόδου. Προς την μετατροπή της Ελλάδος σε… Ιράν! Η κυβέρνηση της «δεύτερης φοράς Αριστερά» και προσωπικά ο πρωθυπουργός υποτάχτηκε –και μάλιστα εκκωφαντικά- στον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και την δύναμη της Εκκλησίας.

Ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας «αποκεφάλισε» τον Νίκο Φίλη εξαιτίας της πρωτοβουλίας του –ως καθ’ ύλην αρμοδίου- να βάλει χέρι στο μάθημα των Θρησκευτικών. Παρασκηνιακά σας λέω ότι το «δεξί του χέρι», ο Γαβριήλ, ήταν εκείνος που πριν από κανένα μήνα επισκέφθηκε το γραφείο άλλου πρωτοκλασάτου υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ ζητώντας του να αναλάβει εκείνος (άκουσον-άκουσον) το υπουργείο Παιδείας!

Ακολούθησαν οι γραφικές επόμενες ημέρες με τον υπαρχηγό, Πάνο Καμμένο, να κλαίει στα πόδια του Αρχιεπισκόπου τον δε Τσίπρα να υποδέχεται σύσσωμο το Ιερατείο στο Μαξίμου.

Η ανικανότητα του πρωθυπουργού να επιβάλλει την πολιτική της κυβέρνησης στην εκκλησία πείθει και τον τελευταίο κλακαδόρο της Κουμουνδούρου ότι αυτή η όμορφη παρέα που κυβερνά την χώρα έχει τόσο σχέση με την Αριστερά όσο ο Μέσι με τους ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς!

Και ναι! Ο πολιτικός άνδρας, επαναστάτης από κούνια, που κέρδισε τις εκλογές διαβεβαιώνοντας το πόπολο ότι θα τα βάλει με όλη –σχεδόν- την Ευρώπη είναι ο ίδιος με εκείνος που έσκυψε το σβέρκο στον Αρχιεπίσκοπο.

Παπαλέξης, όνομα και πράγμα…


Σχόλια