Ο Πάπας Φραγκίσκος πήρε τηλέφωνο & συνομίλησε με δολοφόνο που του ζήτησε συγχώρεση

Ο Πάπας Φραγκίσκος πήρε τηλέφωνο & συνομίλησε με δολοφόνο που του ζήτησε συγχώρεση

Ο Πάπας Φραγκίσκος για άλλη μία φορά τραβά τα βλέμματα για καλό λόγο, αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι η αγάπη και η συγχώρεση αποτελούν βασικό γνώμονα για τις πράξεις του.

Η πιο πρόσφατη αξιομνημόνευτη πράξη αγάπης και συγχώρεσης από τον Πάπα που ήρθε στο «φως», ήταν η τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Pietro Maso, έναν 45χρονο Ιταλό από το Μιλάνο, που με επιστολή του ζήτησε από τον προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας συγχώρεση για τον φόνο των γονιών του.

Το 1991 ο 20χρονος, τότε, Maso δολοφόνησε τους γονείς του στο Μιλάνο και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 22 ετών. Όταν ο άντρας αποφυλακίστηκε το 2013 απέστειλε επιστολή στον Πάπα Φραγκίσκο με την οποία του ζητούσε να επικοινωνήσει μαζί του και να του δώσει «άφεση αμαρτιών».

Ο 45χρονος άνδρας έδωσε πρόσφατα συνέντευξη στο εβδομαδιαίο ιταλικό περιοδικό «Chi» και ανέφερε ότι μετά από λίγες ημέρες, αφότου είχε στείλει την επιστολή στον Ποντίφικα, εκείνος τον πήρε τηλέφωνο και συνομίλησαν.

Ο Pietro Maso δήλωσε ότι έμεινε έκπληκτος, όταν ενώ καθόταν με τη σύντροφό του Στεφανία, χτύπησε το τηλέφωνο και από την άλλη άκρη της γραμμής ακούστηκε μια φωνή να του λέει: «Είμαι ο Φραγκίσκος, είμαι ο Πάπας Φραγκίσκος».

Η βρετανική εφημερίδα Daily Telegraph αναφέρει ότι μετά το σχετικό δημοσίευμα του ιταλικού περιοδικού επικοινώνησε με το Βατικανό για να επιβεβαιώσει την είδηση, αλλά εκπρόσωπός του δήλωσε ότι το Βατικανό δε σχολιάζει τις ιδιωτικές τηλεφωνικές συνομιλίες του Πάπα.

Σημειώνεται ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο 79χρονος Πάπας Φραγκίσκος επικοινωνεί τηλεφωνικά με ιδιώτες.

Όταν ο Πάπας μαθαίνει ότι κάποιος αντιμετωπίζει πρόβλημα δε διστάζει να τον πάρει τηλέφωνο και να του προσφέρει συμπαράσταση.

Σύμφωνα με την εφημερίδα του Βατικανού l’Osservatore Romano, τον περασμένο Απρίλιο ο Franco Rabuffi έκλεισε δύο φορές το τηλέφωνο στον Πάπα επειδή νόμιζε ότι κάποιος του κάνει φάρσα.

Τι είχε συμβεί; Ο Ποντίφικας πήρε τηλέφωνο τον Rabuffi όταν έμαθε πως αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας, αλλά ο έκπληκτος Ιταλός νόμισε ότι κάποιος του κάνει φάρσα. Ο Πάπας Φραγκίσκος τηλεφώνησε και τρίτη φορά και κατόρθωσε να πείσει τον Rabuffi ότι απλά τον πήρε τηλέφωνο να ρωτήσει για την υγεία του.Σχόλια