Ο «πονοκέφαλος» του Eurogroup και το μήνυμα Βαρουφάκη

Ο «πονοκέφαλος» του Eurogroup και το μήνυμα Βαρουφάκη

Με την προσδοκία να ληφθούν οι απαιτούμενες πολιτικές αποφάσεις και να δρομολογηθούν θετικές εξελίξεις, διεξήχθησαν το τελευταίο διήμερο έντονες διεργασίες στους κόλπους της ελληνικής κυβέρνησης, που κορυφώθηκαν με την χθεσινή συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου.

Επίσης, μέχρι αργά το βράδυ συνεχίζονταν η κοινή συνεδρίαση της ΠΓ και του προεδρείου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Προχθές συνεδρίασε στο Μέγαρο Μαξίμου το οικονομικό επιτελείο, όπου έγινε αποτίμηση των διαπραγματεύσεων στο Brussels Group και προσδιορίστηκε η τακτική της κυβέρνησης ενόψει του σημερινού Eurogroup.

Βαρουφάκης: Ορατή η λύση, αν υπάρξει πολιτική βούληση των δανειστών

«Η κυβέρνηση έχει κάνει ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν. Ορατή η λύση αρκεί να υπάρξει πολιτική βούληση των δανειστών», υπογράμμισε ο Γιάννης Βαρουφάκης μιλώντας νωρίτερα στον ραδιοφωνικό σταθμό «Κόκκινο» και τον Κώστα Αρβανίτη.

Ενόψει της σημερινής συνεδρίασης του Eurogroup, ο κ.Βαρουφάκης τόνισε ότι «η κυβέρνηση δεν πρόκειται να υπογράψει συμφωνία που δεν θα δίνει προοπτική εξόδου από τη κρίση, που δεν θα αντιμετωπίζει τα μεγάλα θέματα του χρέους της ανεργίας και της ύφεσης».

Χρειαζόμαστε -επισήμανε- ο υπουργός Οικονομικών, πολιτική αναδιανομής του εισοδήματος, μετατόπιση των βαρών της κρίσης από τους ώμους των πολλών σε εκείνους που έπρεπε να σηκώσουν το βάρος.

Τέλος, εμφανίστηκε επιφυλακτικός ως προς την άμεση χαλάρωση της ασφυξίας που έχει επιβληθεί στην ελληνική οικονομία, προσθέτοντας ότι στόχος είναι η λύση να δοθεί τις επόμενες ημέρες.Σχόλια