Ο Πούτιν κατηγορεί τις ΗΠΑ ότι παίζουν «διπλό παιχνίδι» στη Μέση Ανατολή

Ο Πούτιν κατηγορεί τις ΗΠΑ ότι παίζουν «διπλό παιχνίδι» στη Μέση Ανατολή

Επίθεση στις Ηνωμένες Πολιτείες εξαπέλυσε σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, κατηγορώντας την Ουάσιγκτον πως παίζει «διπλό παιχνίδι» στη Μέση Ανατολή.

«Είναι πάντοτε δύσκολο να παίζεις ένα διπλό παιχνίδι: Να διακηρύσσεις πως μάχεσαι εναντίον των τρομοκρατών, αλλά την ίδια στιγμή να προσπαθείς να χρησιμοποιήσεις μερικούς από αυτούς για να μετακινήσεις πιόνια στην σκακιέρα της Μέσης Ανατολής προς το συμφέρον σου», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Πούτιν, στην ετήσια ομιλία του ενώπιον του Βαλντάι Κλαμπ, μιας συνάθροισης κοινωνικών επιστημόνων.

«Δεν υπάρχει λόγος να παίζουμε με τις λέξεις και να διαχωρίζουμε τους τρομοκράτες σε μετριοπαθείς και μη μετριοπαθείς, θα ήθελα να ξέρω ποια είναι η διαφορά», σημείωσε με νόημα ο κ. Πούτιν, αναφερόμενος εμμέσως πλην σαφώς στην στήριξη που παρέχουν οι ΗΠΑ σε μετριοπαθείς αντάρτες που αντιμάχονται τον Σύρο πρόεδρο, Μπασάρ αλ-Άσαντ.

Ακόμη, ο Ρώσος πρόεδρος κατηγόρησε τη Δύση πως δρα κοντόφθαλμα στη Μέση Ανατολή, εστιάζοντας την προσοχή της στον Άσαντ, αλλά αγνοώντας μεγαλύτερες απειλές και κινδύνους που θα εμφανιστούν αν τα υφιστάμενα καθεστώτα ανατραπούν από τους τρομοκράτες.

«Το αποκαλούμενο Ισλαμικό Κράτος έχει πάρει τον έλεγχο μεγάλων περιοχών. Αν η Δαμασκός ή η Βαγδάτη καταληφθούν από τρομοκρατικές ομάδες, (οι τρομοκράτες) θα είναι σχεδόν οι επίσημες Αρχές και θα έχουν μια πλατφόρμα για μια παγκόσμια εξάπλωση», είπε ακόμη ο κ. Πούτιν.



Σχόλια