Ο σκηνοθέτης ακτιβιστής της Ειδομένης στο eReportaz

Ο σκηνοθέτης ακτιβιστής της Ειδομένης στο eReportaz

Για τις δυσχερείς και συνάμα απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης που επικρατούν στην Ειδομένη και έρχονται αντιμέτωποι οι πρόσφυγες  επί καθημερινής βάσεως μίλησε ο κινηματογραφιστής και ακτιβιστής, Βασίλης Τσαρτσάνης.
Σε επικοινωνία του eReportaz με τον κ. Τσαρτσάνη ο οποίος πρέπει να σημειωθεί ότι  βρίσκεται στην Ειδομένη εδώ και 18 μήνες, περιέγραψε τη δύσκολη καθημερινότητα των προσφύγων που μεταξυ των άλλων προβλημάτων, έχουν να αντιμετωπίσουν και την κακοκαιρία η οποία προκαλεί την καταστροφή των υποδομών που έχουν δημιουργηθεί για τη στέγαση τους και πολλοί από αυτούς δεν διαμένουν καν σε σκηνές.
Επιπλέον,ο κ. Τσαρτσάνης έκανε αναφορά στις ΜΚΟ και άλλους οργανισμούς που ανέτρεξαν στη περιοχή σχολιάζοντας ότι: «H παρουσία των ΜΚΟ και διεθνών οργανώσεων, εκ του αποτελέσματος δεν πείθουν ότι μπορούν να διαχειριστούν την κατάσταση στην Ειδομένη». Εν συνεχεία, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, δηλώνοντας ότι η Ειδομένη κινδυνεύει να μετατραπεί σε ένα δεύτερο «Καλαί ».
Τέλος, ο Βασίλης Τσαρτσάνης δεν παρέλειψε να κάνει μνεία στην έκρηξη παραβατικότητας και κερδοσκοπίας που επικρατεί στη περιοχή, αφού «καλοθελητές » άδραξαν την ευκαιρία να επωφεληθούν της κατάστασης και να κάνουν «χρυσές δουλειές» εκμεταλλευόμενοι τον πόνο και τη δυστυχία των προσφύγων.


Σχόλια