Ο Βίκτορ Όρμπαν χαιρετίζει τη νίκη Τραμπ

Ο Βίκτορ Όρμπαν χαιρετίζει τη νίκη Τραμπ

Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπαν συνεχάρη σήμερα τον Ρεπουμπλικανό Ντόναλντ Τραμπ για τη νίκη του στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ. «Τι σπουδαία νέα. Η δημοκρατία είναι ακόμη ζωντανή», είναι το μήνυμα που ανάρτησε στη σελίδα του στο Facebook.

O Όρμπαν είχε δηλώσει τον Ιούλιο ότι τα σχέδια του Τραμπ για τη μετανάστευση και την εξωτερική πολιτική είναι «ζωτικής σημασίας» για την Ουγγαρία, ενώ αυτά της Δημοκρατικής αντιπάλου του Χίλαρι Κλίντον είναι «φονικά».

Ο Όρμπαν ήταν συνεπώς ο πρώτος αρχηγός ευρωπαϊκού κράτους που εξέφρασε σαφή προτίμηση για κάποιον μεταξύ των δυο υποψηφίων.

Κατά το παρελθόν, ο Όρμπαν εκνεύρισε τους εταίρους του στην Ευρωπαϊκή Ένωση για την πολιτική του, πολύ πρόσφατα με τη σκληρή του στάση απέναντι στη μεταναστευτική κρίση που αντιμετωπίζει η Ευρώπη, διαφωνώντας με τα σχέδια της ΕΕ για την επανεγκατάσταση των προσφύγων και υψώνοντας τείχος κατά μήκος των νοτίων συνόρων της Ουγγαρίας.

«Η μεταναστευτική και η εξωτερική πολιτική που υποστηρίζει ο ρεπουμπλικανός υποψήφιος Ντόναλντ Τραμπ είναι καλή για την Ευρώπη και ζωτικής σημασίας για την Ουγγαρία», είχε δηλώσει ο ‘Ορμπαν τον Ιούλιο.

ΠΗΓΗ : Newsbomb.grΣχόλια