Οδηγό μεταχείρισης των σεξουαλικών σκλάβων εξέδωσε το Ισλαμικό Κράτος

Οδηγό μεταχείρισης των σεξουαλικών σκλάβων εξέδωσε το Ισλαμικό Κράτος

Λεπτομερή οδηγία για τους όρους υπό τους οποίους οι «ιδιοκτήτες» πρέπει να μεταχειρίζονται τις «σεξουαλικές σκλάβες» τους στις περιοχές τις οποίες ελέγχει η τζιχαντιστική οργάνωση, εξέδωσαν θεολόγοι του Ισλαμικού Κράτους.

Σημειώνεται ότι ο φετβάς έχει την ισχύ νόμου στα εδάφη του «ισλαμικού χαλιφάτου».

Ένας κανόνας ο οποίος αναφέρεται είναι πατέρας και γιος να μην έχουν σεξουαλικές σχέσεις με την ίδια «σκλάβα», ενώ εάν κάποιος έχει «σκλάβες» μητέρα και κόρη, απαγορεύεται να έχει σχέσεις και με τις δύο.

Επίσης, στον φετβά καλούνται οι «ιδιοκτήτες» να «δείχνουν συμπόνια προς τις γυναίκες αυτές, να μην τις ταπεινώνουν και να μην τους αναθέτουν δουλειές τις οποίες εκείνες δεν μπορούν να εκτελέσουν».

Τα Ηνωμένα Έθνη και οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα έχουν κατηγορήσει την οργάνωση ότι σκλαβώνει μέχρι και κορίτσια 12 ετών, ειδικά μέλη της μειονότητας των Γιαζιντιτών (Γεζίντι) στο βόρειο Ιράκ. Ακόμη, πολλές γυναίκες προσφέρονται σε μαχητές του ΙΚ ως δώρο ή πωλούνται ως «σεξουαλικές σκλάβες».

Σημειώνεται τέλος ότι και η ίδια η οργάνωση δεν κρύβει την πρακτική της, και έχει συστήσει μάλιστα υπηρεσία η οποία διαχειρίζεται τα σχετικά με τη σκλαβιά των γυναικών ζητήματα.Σχόλια