Οδηγός μοιραίου πούλμαν στην Ισπανία: «Λυπάμαι, αποκοιμήθηκα»

Οδηγός μοιραίου πούλμαν στην Ισπανία: «Λυπάμαι, αποκοιμήθηκα»

Το ανθρώπινο λάθος πίσω από την τραγωδία με τη σύγκρουση πούλμαν που μετέφερε φοιτητές σε πρόγραμμα Erasmus, στην Ισπανία αποκαλύπτει η ομολογία του ίδιου το οδηγού του μοιραίου πούλμαν.

Την πληροφορία είχε πρώτος μεταφέρει, ο υπουργός Εσωτερικών, Τζόρντι Σάνε, ο οποίος είχε εκτιμήσει ότι ο οδηγός είχε αποκοιμηθεί.

Πράγματι, σύμφωνα με τις πρώτες δηλώσεις του στους διασώστες που έσπευσαν στο σημείο, ο 63χρονος αποκοιμήθηκε και έτσι εξηγείται και ο απότομος ελιγμός του οχήματος.

«Λυπάμαι, αποκοιμήθηκα», φέρεται να είπε στους άνδρες των σωστικών συνεργείων που έφτασαν στον τόπο της τραγωδίας, σύμφωνα με την ιταλική Corriere della Sera.

Ο άνδρας, ο οποίος είχε 17 χρόνια προϋπηρεσίας και δεν είχε εμπλακεί ποτέ του σε ατύχημα ενώ νοσηλεύεται ακόμα σε κατάσταση σοκ.

Ολόκληρη η Ιταλία πενθεί, καθώς από τους 13 νεκρούς, επτά ήταν φοιτήτριες από ιταλικές πόλεις, ενώ τα υπόλοιπα θύματα κατάγονται από τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Αυστρία και το Ουζμπεκιστάν. Στο σημείο, μάλιστα, μετέβη και ο Ιταλός πρωθυπουργός, Ματέο Ρέντσι. Εκτός από τις 13 νεκρές κοπέλες τραυματίστηκαν 34 άτομα, έξι εκ των οποίων νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.Σχόλια