Οι δυνάμεις της λιβυκής κυβέρνησης ανακατέλαβαν το λιμάνι της Σύρτης

Οι δυνάμεις της λιβυκής κυβέρνησης ανακατέλαβαν το λιμάνι της Σύρτης

Στην επίθεση στη Σύρτη συμμετέχουν επίσης κάποιες μονάδες του διχασμένου λιβυκού στρατού

Οι δυνάμεις της λιβυκής κυβέρνησης, η οποία υποστηρίζεται από τη διεθνή κοινότητα, ανακατέλαβαν αργά το βράδυ της Παρασκευής (10/06) τον κεντρικό λιμένα της πόλης της Σύρτης, που βρισκόταν υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, ανακοίνωσε κυβερνητικό στέλεχος.

Μια πηγή προσκείμενη σε ομάδες μαχητές από τη Μισράτα ανέφερε ότι το λιμάνι, περίπου 5 χιλιόμετρα ανατολικά του κέντρου της πόλης, τέθηκε υπό τον έλεγχό τους.

Η ανακατάληψη της Σύρτης, μιας πόλης 450 χλμ. ανατολικά της Τρίπολης, που βρίσκεται στα χέρια του ΙΚ από τον Ιούνιο του 2015, είναι ο βασικός στόχος της ευρείας στρατιωτικής επιχείρησης που ξεκίνησε πριν από έναν μήνα για να εκδιωχθούν οι τζιχαντιστές από μια παράκτια περιοχή μήκους περίπου 200 χλμ. στη βόρεια και κεντρική Λιβύη.

Στο κέντρο της πόλης, οι μάχες μαίνονταν κυρίως στον τομέα όπου βρίσκεται το συνεδριακό κέντρο Ουαγκαντούγκου, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου. Σε αυτό το συνεδριακό κέντρο το ΙΚ είχε εγκαταστήσει το κέντρο διοίκησης των μαχητών του στη Σύρτη.

Ο αριθμός των τζιχαντιστών που βρίσκονται στη Σύρτη είναι άγνωστος, όπως επίσης άγνωστο είναι πόσοι άμαχοι ζουν ακόμη εκεί.

 

ΠΗΓΗ : Newsbomb.grΣχόλια