Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για τη λιπαρότητα του προσώπου

Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για τη λιπαρότητα του προσώπου

Η λιπαρότητα του προσώπου είναι πολύ συχνό φαινόμενο στις γυναίκες. Είναι συνήθως κληρονομικό, αλλά το καλό είναι ότι αν έχεις λιπαρή επιδερμίδα, θα σπάσει πιο δύσκολα. Απλά χρειάζεται παραπάνω φροντίδα. Μάθε διαβάζοντας παρακάτω όλα όσα πρέπει να ξέρεις για το λιπαρό δέρμα.

 

Αίτια

-Η λιπαρότητα μπορεί να οφείλεται σε κληρονομικούς παράγοντες, κάποιος δηλαδή να γεννιέται με το πρόβλημα.

-Μπορεί επίσης να εμφανιστεί μετά από χρήση συγκεκριμένων καλλυντικών.

-Η λιπαρότητα εμφανίζεται συνήθως σε συνδυασμό με ακμή, ένα δέρμα δηλαδή που έχει τάση προς ακμή είναι πιθανότερο να εμφανίζει στοιχεία λιπαρότητας.

-Τέλος, το λιπαρό δέρμα μπορεί να έχει σχέση με ορμονικούς παράγοντες και κυρίως με πολυκυστικές ωοθήκες και σπανιότερα με τον θυρεοειδή.

 

Αντιμετώπιση

-Το λιπαρό δέρμα χρειάζεται σχολαστικό καθαρισμό. Σε συνεργασία με τον δερματολόγο επέλεξε το κατάλληλο σαπούνι, καθώς και ειδικά καλλυντικά που ρυθμίζουν την παραγωγή σμήγματος.

-Μπορείς επίσης να χρησιμοποιείς μάσκες με άργιλο, ο οποίος απορροφά τη λιπαρότητα και σφίγγει τους πόρους.

-Φρόντισε να κάνεις απολέπιση (peeling) τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, ώστε να απομακρύνονται τα νεκρά κύτταρα και το σμήγμα που εγκλωβίζεται στους πόρους.

-Μη χρησιμοποιείς λιπαρές κρέμες που μπορεί να επιδεινώσουν το πρόβλημα. Για την ενυδάτωση του προσώπου προτίμησε τα cerum που δεν έχουν λιπαρή σύσταση.

-Απέφυγε το βαρύ μακιγιάζ και προτίμησε τα δερμοκαλλυντικά με oil free σύσταση.

-Τέλος, φρόντισε να αποφεύγεις τις λιπαρές τροφές και την ζάχαρη και προσπάθησε να πίνεις πολύ νερό.

 

 

 Σχόλια