Ολάντ: Θαρραλέα η απόφαση του Τσίπρα να δεχτεί το τρίτο πρόγραμμα βοήθειας

Ολάντ: Θαρραλέα η απόφαση του Τσίπρα να δεχτεί το τρίτο πρόγραμμα βοήθειας

«Θαρραλέες» χαρακτήρισε τις αποφάσεις του Αλέξη Τσίπρα, σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο, ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, μιλώντας στο ετήσιο συνέδριο των Γάλλων πρεσβευτών στο Παρίσι.

Αναλυτικότερα, ο κ. Ολάντ εξέφρασε τη στήριξή του στο πρόσωπο του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, και χαρακτήρισε «θαρραλέα» στην απόφαση του απερχόμενου Έλληνα πρωθυπουργού, να δεχθεί την πρόταση των Ευρωπαίων εταίρων για το τρίτο πρόγραμμα διάσωσης της ελληνικής οικονομίας.

Παράλληλα, ο κ. Ολάντ, κατά την ομιλία του διατύπωση την ανάγκη δημιουργίας ενός κοινού προϋπολογισμού για επενδύσεις των κρατών μελών της ευρωζώνης, αλλά και της θέσπισης δημοσιονομικών και κοινωνικών πολιτικών, που ακολουθούν μία κοινή γραμμή.

Ο Γάλλος πρόεδρος είπε ότι είναι στο χέρι της Γαλλίας, σε συνεργασία με τη Γερμανία, να προτείνει τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις για την ευρωζώνη, προσθέτοντας ότι «Μπορεί να υπάρξει δημοσιονομική και κοινωνική σύγκλιση ανάμεσα στις οικονομίες και μπορούμε επίσης να διεκδικήσουμε περισσότερα δικαιώματα, κυρίως στα εργασιακά θέματα».Σχόλια