Εικόνες βιβλικής καταστροφής στη Θάσο – Εκτάκτως στο νησί ο πρωθυπουργός

Εικόνες βιβλικής καταστροφής στη Θάσο – Εκτάκτως στο νησί ο πρωθυπουργός

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες σε τρία τουλάχιστον πύρινα μέτωπα έδωσαν οι επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής, των εθελοντών και των εκατοντάδων κατοίκων στο νησί της Θάσου, προκειμένου να αποτρέψουν την επέκταση της φωτιές στις Τοπικές Κοινότητες Ραχωνίου, Πρίνου και Μαριών.

Οι άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή είχαν ως αποτέλεσμα την αναζωπύρωση πολλών εστιών στις παραπάνω περιοχές του νησιού, με αποτέλεσμα οι φωτιές να προχωρήσουν επικίνδυνα και λίγο έλλειψε να περικυκλωθούν τα χωριά. Ωστόσο, χάρη στοn συντονισμό των επίγειων δυνάμεων και τη συστηματική προσπάθεια, τα μέτωπα περιορίστηκαν αισθητά χωρίς να χρειαστεί οι τοπικές Aρχές να προχωρήσουν σε εκκένωση χωριών και οικισμών.

Με το πρώτο φως της ημέρας τα πυροσβεστικά αεροσκάφη ξεκίνησαν και πάλι ρίψεις νερού και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τής πυροσβεστικής υπηρεσίας όλα τα μέτωπα βρίσκονται σε ύφεση, ενώ οι φωτιές έχουν τεθεί σε πλήρη έλεγχο ωστόσο τονίζεται πως πάντα υπάρχει ο κίνδυνος αναζωπυρώσεων.

Με απόφαση του δημάρχου Θάσου Κώστα Χατζηεμμανουήλ αναβάλλεται η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στα σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης έως ότου ομαλοποιηθεί η κατάσταση στο νησί και με το δεδομένο ότι πολλές σχολικές μονάδες, κυρίως της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, βρίσκονται κοντά σε πύρινα μέτωπα. Ο αγιασμός στα σχολεία της Θάσου αναμένεται να πραγματοποιηθεί την Τρίτη ή την Τέταρτη και αφού πρώτα επανεκτιμηθεί η όλη κατάσταση.

thasos-thumb-large

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετέβη σήμερα  στο νησί της Θάσου,συνοδεία των υπουργών Εσωτερικών και Μεταφορών, κ. Π. Κουρουμπλή και Χρ. Σπίρτζη αντιστοίχως, του αν. υπουργού Πολιτικής Προστασίας Ν. Τόσκα, του γ.γ. Πολιτικής Προστασίας Γιάννη Καπάκη και του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστρατήγου ΠΣ Ιωάννη Θ. Καρατζιά, αποβιβάστηκε στην πυρόπληκτη Θάσο λίγο πριν τις 11 το πρωί.

Ο κ. Τσίπρας επισκέφτηκε το κτίριο της Δημοτικής Κοινότητας Πρίνου, όπου είχαν συγκεντρωθεί πολλοί κάτοικοι του νησιού, οι οποίοι εναγωνίως προσπαθούσαν να πλησιάσουν τον πρωθυπουργό. Ο βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Παπαφιλίππου προσπάθησε να τους κατευνάσει, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ο πρωθυπουργός ήρθε εδώ για την ουσία και όχι για τους τύπους», καλώντας τους πολίτες να κάνουν υπομονή. Ο πρωθυπουργός, το κυβερνητικό κλιμάκιο και οι αξιωματούχοι της περιοχής θα συσκεφθούν, προκειμένου να σχεδιάσουν τα επόμενα μέτρα που είναι απαραίτητο να ληφθούν άμεσα.

Σχόλια