Ομογενής στις ΗΠΑ προσφέρει δωρεάν γεύματα σε άπορους, δίνοντας μάθημα ανθρωπιάς (βίντεο)

Ομογενής στις ΗΠΑ προσφέρει δωρεάν γεύματα σε άπορους, δίνοντας μάθημα ανθρωπιάς (βίντεο)

Δωρεάν γεύματα σε άπορους προσφέρει μια ομογενής, ιδιοκτήτρια εστιατορίου στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ, δίνοντας μάθημα ανθρωπιάς.

Όλα ξεκίνησαν όταν μία υπάλληλος ενός διπλανού καταστήματος, είδε έναν άπορο να ψάχνει για φαγητό σε κάδο απορριμμάτων έξω από το εστιατόριο «Ζορμπάς» που ανήκει στην ομογενή, Ελένη Φωτιάδου. Όταν η υπάλληλος πήγε προς το μέρος του άνδρα για να του προσφέρει φαγητό και νερό, εκείνος δε δέχτηκε, πιθανότατα επειδή ντράπηκε.

Το περιστατικό είδε και η ιδιοκτήτρια του εστιατορίου, Ελένη Φωτιάδου, η οποία αποφάσισε να τοποθετήσει μια πινακίδα κοντά στους κάδους απορριμμάτων, ενθαρρύνοντας όσους έχουν ανάγκη από φαγητό να πάνε στο εστιατόριο της.

«Για όσους ψάχνουν στα σκουπίδια: Για το επόμενο γεύμα σας παρακαλώ ελάτε μέσα και πείτε μας ότι θέλετε να φάτε κι ότι δεν μπορείτε να πληρώσετε… Είστε άνθρωποι και αξίζετε κάτι περισσότερο από ένα γεύμα από τον σκουπιδοτενεκέ. Δεν χρειάζεται κάτι παραπάνω! Οι φίλοι σας από τον «Ζορμπά»», γράφει η πινακίδα.

Το θέμα ανέδειξαν αμερικανικά ΜΜΕ, επισημαίνοντας αυτήν την πράξη ανθρωπιάς. «Η Ελλάδα είναι η πατρίδα της φιλοξενίας. Μαθαίνουμε να είμαστε φιλόξενοι. Όλες οι ελληνικές οικογένειες είναι πολυμελείς και βοηθάμε ο ένας τον άλλο», δηλώνει σχετικά η ίδια η ιδιοκτήτρια του εστιατορίου.

Παρακολουθήστε το σχετικό βίντεο:Σχόλια