Ομπάμα σε Μέρκελ: Απαιτείται ελάφρυνση του ελληνικού χρέους – Η ανάπτυξη πρέπει να επιστρέψει στην Ελλάδα

Ομπάμα σε Μέρκελ: Απαιτείται ελάφρυνση του ελληνικού χρέους – Η ανάπτυξη πρέπει να επιστρέψει στην Ελλάδα

Στο Αννόβερο της Γερμανίας βρίσκεται από την Κυριακή ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, με αφορμή τη Διεθνή Έκθεση, στην οποία τιμώμενη χώρα είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Αν και αρχικά η επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου ήταν μάλλον εθιμοτυπική, στην πορεία μετεξελίχθηκε σε άτυπη σύνοδο των «μεγάλων» της Δύσης, με την Αθήνα να παρακολουθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα τεκταινόμενα στο Αννόβερο, ελπίζοντας σε μια παρέμβαση του Αμερικανού προέδρου υπέρ της Ελλάδας.

Στο πλαίσιο κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν ο Μπαράκ Ομπάμα, και η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, ο Αμερικανός πρόεδρος επεσήμανε ότι «η ανάπτυξη πρέπει να επιστρέψει στην Ελλάδα» και επανέλαβε την επίσημη αμερικανική θέση, ότι για να καταστεί το ελληνικό χρέος βιώσιμο απαιτείται η ελάφρυνσή του.

Σημειώνεται, ωστόσο, ότι στην άτυπη σύνοδο κορυφής, όπως χαρακτηρίζεται η συνάντηση των ηγετών των ΗΠΑ, της Γερμανίας, της Βρετανίας, της Γαλλίας και της Ιταλίας, ο σχεδιασμός ενός σχεδίου για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση βρίσκεται χαμηλά στην ατζέντα, ενώ πρώτο ζήτημα στο τραπέζι είναι η επόμενη φάση στη μάχη εναντίον της ισλαμικής τρομοκρατίας. Θέμα στην ατζέντα της άτυπης συνόδου είναι και το Ουκρανικό.Σχόλια