ΟΠΑΠ: Επιτυχής και η δεύτερη δημοπρασία καθαρόαιμων στο Μαρκόπουλο (φωτό)

ΟΠΑΠ: Επιτυχής και η δεύτερη δημοπρασία καθαρόαιμων στο Μαρκόπουλο (φωτό)

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η δεύτερη μεγάλη δημοπρασία καθαρόαιμων αλόγων της Ιπποδρομίες ΑΕ, του ομίλου ΟΠΑΠ, στο κλειστό ιπποδρόμιο του Ολυμπιακού Ιππικού Κέντρου Μαρκοπούλου, με τη συμμετοχή παλαιών και νέων ιδιοκτητών, προπονητών, και πολλών φίλιππων.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι είκοσι τρεις καθαρόαιμοι ίπποι ηλικίας δύο και τριών ετών που έφερε στη χώρα μας η Ιπποδρομίες ΑΕ του Ομίλου ΟΠΑΠ, απέκτησαν ιδιοκτήτες και αρχίζει πλέον η αντίστροφη μέτρηση της προετοιμασίας τους για την κάθοδο στους αγώνες.

Σημειώνεται ότι η επιλογή των αλόγων έγινε με βάση την ηλικία, την γενεαλογική προέλευση και το αγωνιστικό τους προφίλ, ενώ στην πλειονότητά τους έχουν ήδη αγωνιστεί στο εξωτερικό και αυτό εξασφαλίζει την ομαλή ένταξή τους στις ελληνικές ιπποδρομίες.

Δημοπρασία της Ιπποδρομίες ΑΕ (3)

Πρόκειται για καθαρόαιμα άλογα που ταιριάζουν στον αμμώδη στίβο του Μαρκόπουλου, και λόγω του νεαρού της ηλικίας τους έχουν αγωνιστικό μέλλον. Προέρχονται τόσο από παλαιούς επιβήτορες με καλές επιδόσεις και απογόνους στην Ελλάδα όσο και από νέους επιβήτορες.

«Παλαιοί ιδιοκτήτες και αρκετοί νέοι που βλέπουν ιδιαίτερα θερμά τη νέα σελίδα που γυρίζει στις ιπποδρομίες, αποδείχθηκε πως ήταν καλά διαβασμένοι και προετοιμασμένοι, για τη δημοπρασία καθώς ‘’κονταροχτυπήθηκαν’’ στις προσφορές με τη μια να διαδέχεται την άλλη. Το ενδιαφέρον ήταν τέτοιο, που αρκετοί ιδιοκτήτες πλειοψήφησαν σε δύο και τρία άλογα. Μάλιστα, ιδιοκτήτες και προπονητές που δεν κατάφεραν τελικά να αγοράσουν κάποιο άλογο, σημείωσαν ότι θα επανέλθουν σύντομα με νέες αγορές. Η υψηλότερη τιμή πώλησης έφτασε τις 20.000 ευρώ για τον διετή ίππο Carson City», σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

No.9 Carson City
No.9 Carson City

Σύμφωνα με τη διοίκηση του ΟΠΑΠ, η επιτυχημένη δεύτερη δημοπρασία που πραγματοποίησε η Ιπποδρομίες ΑΕ στέλνει το μήνυμα ότι προχωρά με επιτυχία ο στρατηγικός σχεδιασμός του ΟΠΑΠ για την αναγέννηση των ελληνικών ιπποδρομιών, με αλλαγή του κλίματος και δημιουργία μιας νέας ιπποδρομιακής κουλτούρας.Σχόλια