«Ορεξάτοι» επέστρεψαν στην Αθήνα οι Θεσμοί

«Ορεξάτοι» επέστρεψαν στην Αθήνα οι Θεσμοί

«Ορεξάτοι» φαίνεται πως επέστρεψαν στην Αθήνα οι επικεφαλής των Θεσμών, αφού, σύμφωνα με πληροφορίες, ξεκίνησαν με τα «δύσκολα θέματα» τις επαφές και τις διαπραγματεύσεις για τη δεύτερη αξιολόγηση.

Αναλυτικότερα, και σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το newsit.gr, τα τεχνικά κλιμάκια φέρονται να ζήτησαν να μειωθεί το αφορολόγητο ποσό για μισθωτούς και συνταξιούχους, ενώ στο τραπέζι φέρονται να έχουν πέσει και απαιτήσεις για μείωση ή και κατάργηση αφορολόγητων δαπανών τόσο για τους ιδιώτες όσο και για τις επιχειρήσεις.

Την ίδια ώρα, υπάρχουν πληροφορίες ότι είναι πολύ πιθανό οι Θεσμοί, και ιδίως το ΔΝΤ, να θέσουν θέμα περαιτέρω μείωσης των συντάξεων.

Σημειώνεται ότι, μέχρι στιγμής, η ελληνική πλευρά αρνείται τα παραπάνω.

Σε ό,τι αφορά στη μείωση συντάξεων, ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, είχε δηλώσει ότι το ασφαλιστικό και το συνταξιοδοτικό έκλεισε και δεν πρόκειται να ανοίξει, ενώ στα τεχνικά κλιμάκια που έθεσαν θέμα αφορολόγητου η ελληνική πλευρά απάντησε αρνητικά, σημειώνοντας ότι αυτό δεν είναι αναγκαίο από τη στιγμή που τα έσοδα του προϋπολογισμού είναι φέτος το εννεάμηνο περισσότερα κατά 1,4 δισ. από τα προϋπολογισθέντα, καθώς και ότι με την καθιέρωση της υποχρεωτικής χρήσης του πλαστικού χρήματος θα αυξηθεί η εισπραξιμότητα του ΦΠΑ.Σχόλια