Οργή Πρίγκιπα Χάρι: Έχασα τη μητέρα μου, Νταϊάνα, δεν θα χάσω και τη σύζυγό μου Μέγκαν

Οργή Πρίγκιπα Χάρι: Έχασα τη μητέρα μου, Νταϊάνα, δεν θα χάσω και τη σύζυγό μου Μέγκαν

«Ο βαθύτερος φόβος μου είναι η ιστορία που επαναλαμβάνεται», δήλώσε ο πρίγκιπας – Η Μέγκαν Μαρκλ καταθέτει μήνυση εναντίον της εφημερίδας Mail on Sunday για δημοσίευμα

Αποφασισμένος να μην επιτρέψει την επανάληψη της ιστορίας, όταν η μητέρα του, Νταϊάνα, έχασε τη ζωή της σε ένα τροχαίο δυστύχημα, οι συνθήκες του οποίου δεν έχουν διευκρινιστεί ακόμη και σήμερα, εμφανίζεται ο πρίγκιπας Χάρι, με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας Mail on Sunday. Η αντίδραση του πριγκιπικού ζεύγους ήταν τόσο μεγάλη, που η Μέγκαν Μαρκλ ετοιμάζεται για πρώτη φορά να καταθέσει μήνυση εναντίον της εφημερίδας.

Ο οργή του ζευγαριού προήλθε από τη δημοσίευση μίας χειρόγραφης επιστολής που είχε στείλει η Μέγκαν Μαρκλ στον πατέρα της, με τον οποίο δεν έχουν καλές σχέσεις.

Ο πρίγκιπας Χάρι στη δήλωσή του τονίζει ότι σέβεται τη σημασία της αντικειμενικής και αληθινής δημοσιογραφίας, αλλά κατηγόρησε μερίδα του Τύπου ότι «κάνουν καμπάνιες εναντίον ατόμων χωρίς να σκέφτονται τις συνέπειες». «Η ανελέητη καμπάνια κλιμακώθηκε τον τελευταίο χρόνο, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της και ενώ μεγαλώνει τον νεογέννητο γιο μας», τόνισε. Μάλιστα, συνέκρινε την αντιμετώπιση που έχει η Μέγκαν Μαρκλ από τα ΜΜΕ με την κατάσταση που βίωνε η μητέρα του.

«Ο βαθύτερος φόβος μου είναι η ιστορία που επαναλαμβάνεται. Ερχεται μια στιγμή που το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να αντιδράσεις σε αυτή τη συμπεριφορά, γιατί καταστρέφει ανθρώπους και καταστρέφει ζωές. Για να το πω απλά, είναι bullying, που φοβίζει και φιμώνει τους ανθρώπους. Ολοι γνωρίζουμε ότι αυτό δεν είναι αποδεκτό, σε οποιοδήποτε επίπεδο. Δεν μπορούμε, και δεν θα το κάνουμε, να πιστέψουμε σε έναν κόσμο που δεν υπάρχει λογοδοσία για αυτό», δήλωσε οργισμένος ο πρίγκιπας Χάρι.

«Έχω δει τι συμβαίνει όταν κάποιος που αγαπώ εμπορευματοποιείται στο σημείο που πλέον δεν τους αντιμετωπίζουν ούτε τους βλέπουν σαν πραγματικούς ανθρώπους. Εχασα τη μητέρα μου, τώρα βλέπω τη σύζυγό μου να πέφτει θύμα των ίδιων ισχυρών δυνάμεων», συμπλήρωσε.

Η Μέγκαν Μαρκλ από την πλευρά της ξεκίνησε τις νομικές διαδικασίες στο ανώτατο δικαστήριο για κατάχρηση προσωπικών πληροφοριών, παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων και παραβίαση του κανονισμού για τα προσωπικά δεδομένα.

Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ, που κάνουν περιοδεία στην Αφρική αυτές τις ημέρες, ήδη έχουν έρθει σε συνενόηση με δικηγόρους για την υπόθεση. Η Mail On Sunday έχει δημοσιεύσει πολλά ρεπορτάζ για τον πατέρα της δούκισσας, Τόμας Μαρκλ. Ομως, φαίνεται πως η δημοσιοποίηση της επιστολής της Μαρκλ ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

«Υπάρχει ανθρώπινο κόστος σε αυτή την ακατάπαυστη προπαγάνδα, ιδιαίτερα όταν είναι γνωστό πως είναι ψευδής και κακόβουλη. Παρότι συνεχίζαμε να δείχνουμε ένα θαρραλέο πρόσωπο, δεν μπορώ να περιγράψω πόσο επώδυνο υπήρξε», τόνισε στη δήλωσή του ο πρίγκιπας Χάρι. «Στη σημερινή, ψηφιακή εποχή, τα κατασκευασμένα δημοσιεύματα χρησιμοποιούνται ως αληθή σε όλο τον κόσμο. Εχω υπάρξει σιωπηλός μάρτυρας στην ιδιωτική της οδύνη για υπερβολικά πολύ καιρό. Το να μην κάνω κάτι θα ήταν αντίθετο σε όλα όσα πιστεύουμε», υπογράμμισε.


Σχόλια