Ορισμό ξένων διαιτητών στη Super League πρότεινε ο Βασιλειάδης

Ορισμό ξένων διαιτητών στη Super League πρότεινε ο Βασιλειάδης

Τον ορισμό ξένων διαιτητών στο πρωτάθλημα της Super League και την ίδρυση σχολής διαιτησίας, πρότεινε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, μετά τη συνάντηση που είχε με τον επιτετραμμένο των FIFA και UEFA στην Ελλάδα, Κωστάκη Κουτσοκούμνη, τον πρόεδρο της προσωρινής διοίκησης της ΕΠΟ, Νίκο Δρόσο, και το νομικό σύμβουλο της UEFA, Άντζελο Ρηγόπουλο.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας εξάλειψης της βίας, και μετά τα όσα έγιναν το τελευταίο διάστημα με τους Γιάννη Τσαχειλίδη και Γιώργο Μπίκα, ο κυβερνητικός παράγοντας θεωρεί ότι η μόνη λύση είναι να «σφυρίξουν» ξένοι διαιτητές στα παιχνίδια της κορυφαίας επαγγελματικής κατηγορίας.

Ο κ. Βασιλειάδης ζήτησε ακόμα συνάντηση με τα προεδρεία της ΕΣΗΕΑ και του ΠΣΑΤ, προκειμένου να συζητήσουν τα γεγονότα και το θέμα της προαγωγής βίας μέσα από τον Τύπο, και να βρεθούν λύσεις για να σταματήσει η στοχοποίηση των ανθρώπων του ποδοσφαίρου.

Διαβάστε ολόκληρη την σχετική ανακοίνωση του υφυπουργείου:

«Η Κυβέρνηση βρίσκεται σε στενή και συνεχή συνεργασία με τις Διεθνείς Συνομοσπονδίες και την ΠΔΕ της ΕΠΟ, με  στόχο την εξυγίανση  του χώρου του ποδοσφαίρου και την επιστροφή στην κανονικότητα. Οι δύο πλευρές συζήτησαν ένα κοινό πλάνο αντιμετώπισης της έκρυθμης, στην παρούσα φάση, κατάστασης, όπως αυτή διαμορφώνεται μετά τα αλλεπάλληλα φαινόμενα βίας.

Από την πολιτική ηγεσία προτάθηκε ο ορισμός ξένων διαιτητών στους αγώνες της Σούπερ Λίγκας για διάστημα που θα οριστεί από κοινού εν ευθέτω χρόνω, ίδρυση σχολής διαιτησίας, ώστε σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα η ελληνική διαιτησία να λειτουργήσει σε επαγγελματικό καθεστώς και τονίστηκε η ανάγκη αντιμετώπισης των πολεμικών καλεσμάτων από τον Τύπο με στόχο την προαγωγή φαινομένων βίας.

Σε ό,τι αφορά τα θέματα Τύπου, ο κ. Βασιλειάδης ζήτησε συνάντηση με τα προεδρεία των οικείων δημοσιογραφικών Ενώσεων ΕΣΗΕΑ και ΠΣΑΤ, ώστε να ακούσει την άποψή τους και να συνυπολογίσει τις εκτιμήσεις τους, για το πώς πρέπει να αντιμετωπιστεί  το ζήτημα».Σχόλια