Όταν ο Τσίπρας… σχεδίαζε κάλπες

Όταν ο Τσίπρας… σχεδίαζε κάλπες

Τι σκέψεις του σε χαρτί αποτύπωσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στη διάρκεια της «Ώρας του πρωθυπουργού» στη Βουλή, σε μια εμφάνιση γεμάτη «κρυφά μηνύματα».

Συγκεκριμένα στα χαρτιά με τις σημειώσεις που είχε μπροστά του ο πρωθυπουργός σχεδίασε μια κάλπη.

kalpi-tsipras

Το στιγμιότυπο συνέλαβε ο φωτογραφικός φακός, με το σχέδιο του πρωθυπουργού να μην μπορεί να θεωρηθεί «τυχαίο», καθώς είναι φυσιολογικό πάνω στην αμηχανία του κάποιος να κάνει μουτζούρες ή αφηρημένα σχέδια, ωστόσο όταν ένας πρωθυπουργός ζωγραφίζει μια κάλπη και δεδομένων των συνθηκών, η κίνησή του μάλλον πρέπει να μας βάλει σε σκέψεις.

Την ίδια ώρα, ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε σήμερα στη Βουλή και με ένα βιβλίο – έκπληξη, το «Θρησκευτικός Λόγος – Το χαλινάρι της ελευθεροφροσύνης» του Σωτήρη Οικονόμου, από τις εκδόσεις Δίον.

Tsipras-1

Όπως αναφέρεται στην περιγραφή του βιβλίου στα ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία: «Η θρησκευτική με την πολιτική εξουσία αποτελούν έννοιες αλληλένδετες, όπου η μία βοηθά την άλλη, ώστε να ελέγχει πιο αποτελεσματικά τα μέλη της κοινωνίας που εξουσιάζει. Ακόμα κι αν η πολιτική εξουσία είναι τυραννική, η θρησκευτική έδειξε ότι δεν έχει πρόβλημα να τη θεωρεί απ’ το θεό ευλογημένη. Αρκεί μόνο να μην θίγονται τα συμφέροντά της».Σχόλια