Ουγγαρία: Δημοψήφισμα για την αποδοχή ή μη του σχεδίου μετεγκαταστάσεων της ΕΕ

Ουγγαρία: Δημοψήφισμα για την αποδοχή ή μη του σχεδίου μετεγκαταστάσεων της ΕΕ

Η Ουγγαρία θα διεξάγει δημοψήφισμα τον Σεπτέμβριο ή στις αρχές Οκτωβρίου σχετικά με το αν θα δεχτεί το σύστημα ποσοστώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες, μεταδίδει το Reuters επικαλούμενο πηγή στο πρωθυπουργικό γραφείο του Βίκτορ Ορμπάν.

Η ερώτηση του δημοψηφίσματος θα είναι: «Θέλετε η ΕΕ, ακόμη και χωρίς την αποδοχή του κοινοβουλίου της Ουγγαρίας, να είναι σε θέση να ορίσει ως υποχρεωτική τη μετεγκατάσταση ξένων πολιτών στην Ουγγαρία;», αναφέρει το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο.

«Έρχονται όλο και πιο τρελές ιδέες από τις Βρυξέλλες, οι οποίες φαίνεται δεν έχουν παραιτηθεί από το σχέδιο υποχρεωτικών μετεγκαταστάσεων», δήλωσε ο επικεφαλής του πρωθυπουργικού γραφείου, Αντάλ Ρογκάν.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός της χώρας, Βίκτορ Ορμπάν, από το ξέσπασμα της μεταναστευτικής-προσφυγικής κρίσης, έχει υιοθετήσει μια ιδιαίτερα αντι-μεταναστευτική ρητορική, εκφράζοντας παράλληλα την έντονη αντίθεσή του στο σχέδιο μετεγκαταστάσεων μεταναστών και προσφύγων της ΕΕ.

 

 Σχόλια