Ουρές στα Ειρηνοδικεία για τον φόβο των πλειστηριασμών

Ουρές στα Ειρηνοδικεία για τον φόβο των πλειστηριασμών

Ο φόβος για έναρξη των πλειστηριασμών της κύριας κατοικίας και της πώλησης των δανείων σε funds από την 1η Ιανουαρίου του 2016 οδήγησε τις τελευταίες μέρες εκατοντάδες οφειλέτες στα ειρηνοδικεία.

Την αγωνία εντείνει το γεγονός ότι η κυβέρνηση κρατά κλειστά τα χαρτιά της για το τι μέλλει γενέσθαι σχετικά με την αντιμετώπιση των δανείων για την α΄ κατοικία και το αν τελικά θα δοθούν στα κοράκια των funds αλλά και η τακτική των τραπεζών να στέλνουν επιστολές προς τους δανειολήπτες καλώντας τους να ρυθμίσουν ή να διακανονίσουν τις οφειλές τους.

Η προθεσμία για υπαγωγή στο προηγούμενο καθεστώς λήγει στις 31 Δεκεμβρίου, και έτσι όσοι δανειολήπτες δεν πρόλαβαν να καταθέσουν τα έγγραφά τους, σπεύδουν τις τελευταίες μέρες να το κάνουν.

Τα νέα κριτήρια για την προστασία είναι πολύ αυστηρά και περιορίζονται σε μικρό αριθμό δανειοληπτών, οι οποίοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης.

Χαρακτηριστικό είναι ότι για τον μήνα Νοέμβριο οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν έφτασαν περίπου τις 250, δηλαδή κατά μέσο όρο δέκα την ημέρα ενώ μόνο για χθες Τρίτη 29 Δεκεμβρίου υποβλήθηκαν περίπου 400 αιτήσεις.

 Σχόλια