Π. Καμμένος: Τα hotspots θα είναι έτοιμα έως τις 15 Φεβρουαρίου

Π. Καμμένος: Τα hotspots θα είναι έτοιμα έως τις 15 Φεβρουαρίου

Τα hotspots για την καταγραφή μεταναστών θα είναι έτοιμα έως τις 15 Φεβρουαρίου, τόνισε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για υποχρέωση που έχει αναλάβει η κυβέρνηση.

Σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, επισήμανε ότι το υπουργείο δεν ενεπλάκη στη διαδικασία επιλογής των περιοχών όπου θα γίνουν τα hotspots, όμως ανέλαβε την τελευταία στιγμή, όπως ανέφερε, να ολοκληρώσει τη διαδικασία.

«Η υπόσχεση που έχει δώσει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, είναι να έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες μέχρι 15 του μηνός. Αυτό θα γίνει πράξη» σημείωσε.

Σχεδόν έτοιμα είναι τα τέσσερα από τα πέντε hotspots, σε Μυτιλήνη, Λέρο, Χίο και Σάμο, έκανε γνωστό νωρίτερα ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, ο οποίος τόνισε ότι παρά τις αντιδράσεις που υπάρχουν, συνεχίζονται οι εργασίες και για το hotspot στην Κω.

«Προσωπικά, λυπάμαι όταν ο φόβος επικρατεί στο μυαλό και στις πράξεις ανθρώπων» ανέφερε ο κ. Βίτσας μιλώντας στο Mega και πρόσθεσε: «Ντρέπομαι για τη μικρή ομάδα συνελλήνων, οι οποίοι ξεκινώντας από αντιλήψεις πολιτικές και ιδεολογικές βρίσκεται πίσω ή μπροστά σε τέτοια γεγονότα και μάλιστα ξεπερνά κάθε είδος με επιθέσεις, όχι μόνο σε χώρους, αλλά και σε Έλληνες αξιωματικούς και οπλίτες».

Όπως ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, στα hotspots οι μετανάστες θα μπορούν να σιτίζονται και να στεγάζονται για έως 48 ώρες στα νησιά, ενώ στόχος είναι στη συνέχεια να μεταφέρονται.Σχόλια