Π. Κουρουμπλής: Έχουν ληφθεί μέτρα ώστε να έχουν όλοι οι πολίτες & τα νοσοκομεία φάρμακα

Π. Κουρουμπλής: Έχουν ληφθεί μέτρα ώστε να έχουν όλοι οι πολίτες & τα νοσοκομεία φάρμακα

Στη διαβεβαίωση ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα, προκειμένου ο πολίτης σε κάθε σημείο της χώρας να έχει πρόσβαση στα φάρμακα που χρειάζεται, προχώρησε το υπουργείο Υγείας.

Αναλυτικότερα, και σύμφωνα με πληροφορίες, μετά από συνεχείς συσκέψεις και επαφές με όλους τους θεσμούς που εμπλέκονται στο χώρο του φαρμάκου, ο υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής τους ζήτησε να συνεχίσουν να διαθέτουν τα φάρμακα με τον ίδιο ρυθμό που έκαναν και πριν τις τελευταίες εξελίξεις, με στόχο, όπως τους είπε, να μη λείψει κανένα φάρμακο από τα φαρμακεία, τα νοσοκομεία και κανένας πολίτης να μη βρεθεί ακάλυπτος.

Οι φορείς που εμπλέκονται στο φάρμακο -όπως ΣΦΕΕ, ΠΕΦ, ΟΣΦΕ, εκπρόσωποι των φαρμακοαποθηκάριων- διαβεβαίωσαν τον κ. Κουρουμπλή ότι δε θα υπάρξουν εκτροπές και ότι θα συνεργαστούν προκειμένου να διατηρηθεί το στοκ των 90 ημερών σε φάρμακα, το οποίο ισχύει σε κάθε περίπτωση.

Την ίδια ώρα, και σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, το υπουργείο Υγείας έδωσε εντολή στον ΕΟΠΠΥ να αρχίσει να εξοφλεί μέρος των οφειλών του προς τρίτους, ενώ, μάλιστα, αναμένεται να ανακοινωθεί άμεσα το ποσό που θα διατεθεί σε φαρμακοποιούς και φαρμακοβιομηχανίες.Σχόλια