Π. Κουρουμπλής για Πολάκη: Δεν είναι και προς θάνατο όσα είπε

Π. Κουρουμπλής για Πολάκη: Δεν είναι και προς θάνατο όσα είπε

Την άποψη του αναφορικά με τα όσα προσάπτουν στον Παύλο Πολάκη εξέφρασε ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής, δηλώνοντας στο MEGA ότι :«Δεν είναι και προς θάνατο όσα είπε ο Π. Πολάκης».

O κ. Κουρουμπλής τόνισε πως «η κριτική στους Θεσμούς μπορεί να γίνει», ενώ ερωτηθείς αν οι δηλώσεις ήταν λάθος ανέφερε ότι «θα μπορούσα να την είχα κάνει (σ.σ. τη δήλωση για τους δικαστές) με διαφορετικό τρόπο».

Κληθείς να σχολιάσει το αίτημα της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων για παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας διερωτήθη «τι δουλειά έχουν οι δικαστικές ενώσεις να ζητήσουν την παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας;».

Για τον εκλογικό νόμο

Ο κ. Κουρουμπλής αναφέρθηκε και στον εκλογικό νόμο τονίζοντας πως «πάμε προς την κατεύθυνση της απλής αναλογικής» αφήνοντας όπως είπε ένα ανοιχτό ενδεχόμενο «εάν η κοινωνία δώσει δυνατότητα στο πρώτο κόμμα ή σε σχηματισμό κομμάτων να πιάσει ψηλό ποσοστό» να δωθεί ένα μπόνους εδρών.

Διευκρίνισε ότι το ποσοστό αυτό θα πρέπει να κινείται πάνω από το 40%, ενδεχόμενο στο οποίο θα δίνεται μπόνους 30 εδρών στο πρώτο κόμμα ή στον σχηματισμό των κομμάτων.

Παραδέχθηκε ότι κατ’ αυτό τον τρόπο περιορίζεται η απλή αναλογική κατά 10%, αφού οι υπόλοιπες 270 βουλευτικές θέσεις θα κατανέμονται με βάση αυτό το σύστημα. «Εγώ θα καταθέσω την άποψή μου ως οφείλω και από εκεί και πέρα εάν οι αποφάσεις είναι κάτι άλλο, θα πειθαρχήσουμε», υπογράμμισε σημειώνοντας ότι σοφά πράττει ο πρωθυπουργός και ανοίγει κύκλο επαφών για το θέμα με τα πολιτικά κόμματα.

Ο υπουργός των Εσωτερικών εκτίμησε ότι ο εκλογικός νόμος πρέπει να δίνει διέξοδο αλλά και να μεταφέρει ένα ποσοστό ευθύνης στην κοινωνία.

Διαβάστε επίσης:

Από το Υγείας σε υπερ-υπουργείο ο Παναγιώτης ΚουρουμπλήςΣχόλια