Π. Λαφαζάνης για τις εξελίξεις στη ΕΒΖ: Τσίπρας και Σταθάκης, όμηροι της Τράπεζας Πειραιώς

Π. Λαφαζάνης για τις εξελίξεις στη ΕΒΖ: Τσίπρας και Σταθάκης, όμηροι της Τράπεζας Πειραιώς

«Είναι τραγωδία για τη χώρα ότι έχει έναν πρωθυπουργό τον Αλ. Τσίπρα και έναν υπουργό Οικονομίας τον Γ. Σταθάκη, οι οποίοι έχουν καταντήσει όμηροι της Τράπεζας Πειραιώς. Είναι πρωτοφανές η Τράπεζα Πειραιώς να διατάζει και η κυβέρνηση να εκτελεί το σχέδιο της για την απομείωση, τεμαχισμό, διάλυση και τελικά κλείσιμο της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ)», αναφέρει ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης και επισημαίνει ότι «το ενδεχόμενο ξεπούλημα των δύο κερδοφόρων και με άριστες προοπτικές εργοστασίων της ΕΒΖ στη Σερβία, συνιστά μείζον οικονομικό και παραγωγικό έγκλημα, για το οποίο, εφ’ όσον προχωρήσει, θα αναζητηθούν και θα υπάρξουν βαρύτατες ποινικές ευθύνες».

Ο επικεφαλής της ΛΑΕ συνεχίζει σημειώνοντας πως «ανύπαρκτα χρέη της ΕΒΖ προς την Τράπεζα Πειραιώς, (που προήλθαν με μια απαράδεκτη μεταβίβαση τους από την ΑΤΕ, η οποία χαρίστηκε στην Τράπεζα Πειραιώς, ενώ η θυγατρική της ΕΒΖ πέρασε στην εκκαθάριση και στην «κακή» ΑΤΕ), πνίγουν μια μεγάλη εταιρεία και τελικά την ελληνική τευτλοπαραγωγή» και τονίζει:

«Η ΕΒΖ μπορεί όχι μόνο να επιβιώσει και υπάρχουν σχέδια γι’ αυτό αλλά και να αναπτυχθεί ως ενιαία επιχείρηση με τις θυγατρικές της, αρκεί να υπάρχει πολιτική βούληση από μια κυβέρνηση που θέλει να υπηρετήσει το εθνικό και λαϊκό συμφέρον».Σχόλια