Π. Ρήγας: Η β’ αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί εγκαίρως

Π. Ρήγας: Η β’ αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί εγκαίρως

Στην εκτίμηση ότι η δεύτερη αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί εγκαίρως προχώρησε ο επανεκλεγείς γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Ρήγας, ο οποίος εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η κυβέρνηση «θα κερδίσει και αυτή τη μάχη, όπως έχει και στο παρελθόν».

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Ρήγας υποστήριξε πως το τοπίο στην οικονομία έχει αρχίσει να σταθεροποιείται, η ανεργία έχει παρουσιάσει μικρή μείωση και το φορολογικό είναι σταθεροποιημένο, δίνοντας σήμα σταθερότητας για τους επενδυτές.

Σημείωσε, ακόμα, πως όταν ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση και για το θέμα τους χρέους, στόχος είναι να μειωθεί η φορολογία.

Τόνισε, επίσης, πως «και στο μεσοπρόθεσμο θα υπάρχει ρύθμιση για το χρέος», ενώ σε ερώτηση εάν η κυβέρνηση θα υπογράψει ξεχωριστή συμφωνία με το ΔΝΤ, απάντησε ότι τα όργανα θα αποφασίσουν συλλογικά.

Ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση δε θα δεχθεί επιπλέον απορρύθμιση στις εργασιακές σχέσεις και κατηγόρησε τη ΝΔ ότι υιοθετεί πλήρως τις θέσεις του ΔΝΤ για περικοπές.

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο ένταξης στον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση προσώπων που προέρχονται από άλλους χώρους, ανέφερε ότι το ζητούμενο είναι η δημιουργία ενός πολιτικού και κοινωνικού μετώπου απέναντι στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές, στο οποίο μπορεί να συμμετέχουν πρόσωπα από την ευρεία δεξιά έως την ευρεία αριστερά.


Σχόλια