Έκπτωτος ο Ισίδωρος Ντογιάκος από την Εισαγγελία Εφετών

Έκπτωτος ο Ισίδωρος Ντογιάκος από την Εισαγγελία Εφετών

Σε έκπτωση από την θέση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών οδηγείται ο Ισίδωρος Ντογιάκος καθώς σήμερα του επιδόθηκε η καταδίκη του από το Πειθαρχικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου η οποία του ειχε επιβληθεί πριν από είκοσι ημέρες.

Έπειτα από την κοινοποίηση της σχετικής απόφασης, βάσει νόμου, ο κ. Ντογιάκος είναι υποχρεωμένος να αποχωρήσει από τη θέση του. Στις πρόσφατες εκλογές αναπληρωτής προϊστάμενος είχε αναδειχθεί ο εισαγγελέας εφετών Αντώνης Λιόγας. Ωστόσο,  παραμένει άγνωστο αν θα είναι εκείνος ο οποίος θα αντικαταστήσει τον κ. Ντογιάκος ή αν θα πρέπει να γίνουν εκ νέου εκλογές για τη θέση του Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών – καθώς είναι η πρώτη φορά που υπάρχει μια τέτοια η εξέλιξη.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Ντογιάκος εξελέγει, για δεύτερη φορά στη θέση του προϊσταμένου, στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές που έγιναν στις 17 Σεπτεμβρίου 2016 και ενώ είχε προηγηθεί η πειθαρχική καταδίκη του με στέρηση μισθού για 40 ημέρες για προσβολή της Προέδρου του Αρείου Πάγου.Σχόλια