Παπαγγελόπουλος: Βλέπω να στήνονται και άλλες σκευωρίες

Παπαγγελόπουλος: Βλέπω να στήνονται και άλλες σκευωρίες

Ως «κακότεχνη σκευωρία» χαρακτήρισε την υπόθεση Τσατάνη – Βγενόπουλου ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος σε ομιλία του στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Υπενθυμίζεται ότι η εισαγγελέας εφετών, Γεωργία Τσατάνη που χειριζόταν την υπόθεση Βγενόπουλου έχει καταθέσει αναφορά στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κατηγορώντας τον κ. Παπαγγελόπουλος ότι επιχείρησε να παρέμβει στο έργο της προκειμένου να ασκήσει δίωξη στον γνωστό επιχειρηματία.

Οι καταγγελίες της δικαστικού έφτασαν και στη Βουλή με αποτέλεσμα η επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας να αναζητά απαντήσεις.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης:

«Υπήρξε μια κακότεχνη σκευωρία εναντίον μου. Δεν έχω πάρει απαντήσεις έως σήμερα» είπε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός και συνέχισε: «Ενώ τελειώνει αυτή η εναντίον μου σκευωρία βλέπω να στήνεται μια άλλη σκευωρία. Κασέτες που τρία χρόνια ήταν σε γνώση των αρχών και έχουν αξιολογηθεί εμφανίζονται ξαφνικά. Πρέπει η ηγεσία της Δικαιοσύνης να ερευνήσει τι έγινε και διέρρευσαν με αποτέλεσμα να εμφανίζεται ότι ένας εκδότης μεταφέρει λεφτά σε εφοπλιστή και να μεταφράζεται σε «πάμε να κάνουμε παιχνίδι»».

«Πρέπει να δούμε που οδηγεί αυτή η ποινικοποίηση της ελεύθερης μετάφρασης».

Σχετικά με τις διαρροές προϊόντων παρακολουθήσεων κρατικών υπηρεσιών και τις δημοσιογραφικές μεταφράσεις ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε:

«Αν πάρω τηλέφωνο κάποιον και του πω στείλε μου 5 κιλά λάδι ή 5 κιλά ψάρια μπορεί αυτό να μεταφραστεί σε 5 εκατομμύρια. Βλέπω τώρα ότι τα βιβλία μεταφράζονται σε εκατομμύρια . Δεν πρέπει γίνονται τέτοιες μεταφράσεις. Θα πρέπει να προασπιστούμε το πολιτικό σύστημα να μην γίνεται μετάφραση λέξεων κατά το δοκούν».Σχόλια