Πάπας Φραγκίσκος: Η χριστιανική πίστη καλεί να μην υψώνουμε τοίχους αλλά γέφυρες

Πάπας Φραγκίσκος: Η χριστιανική πίστη καλεί να μην υψώνουμε τοίχους αλλά γέφυρες

Στον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, αναφέρθηκε εμμέσως ο πάπας Φραγκίσκος σε δηλώσεις του, τονίζοντας ότι η κοινωνία δεν πρέπει να κατασκευάζει τείχη, αλλά γέφυρες.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αμερικανός πρόεδρος έχει δεσμευτεί ότι θα κατασκευάσει τείχος κατά μήκος των συνόρων με το Μεξικό και θα υποχρεώσει τους Μεξικανούς να το πληρώσουν.

Ο πάπας Φραγκίσκος δεν ανέφερε τον κ. Τραμπ ή το συγκεκριμένο τείχος στα σχόλιά του. Ωστόσο, μίλησε για τη χριστιανική πίστη που καλεί «να μην υψώνουμε τοίχους αλλά γέφυρες, να μην ανταποδίδουμε το κακό με το κακό, να απαντάμε στο κακό με το καλό».

«Ένας χριστιανός δεν λέει ποτέ: θα σε κάνω να το πληρώσεις! Ποτέ! Αυτό δεν είναι χριστιανική χειρονομία. Μια προσβολή πρέπει να την ξεπερνάμε με τη συγχώρεση, ζώντας ειρηνικά με όλους», πρόσθεσε ο ίδιος.

Σημειώνεται ότι το 2016, απαντώντας σε ερώτηση που αφορούσε στις απόψεις του Ντόναλντ Τραμπ (ήταν ακόμη υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ) για τη μετανάστευση και την πρόθεσή του να κατασκευάσει ένα τείχος στα σύνορα, ο πάπας Φραγκίσκος είχε δηλώσει ότι ένας άνθρωπος με τέτοιες πεποιθήσεις «δεν είναι χριστιανός».

Τον περασμένο μήνα πάντως, σε συνέντευξή του, σημείωσε ότι δεν θα σχηματίσει άποψη για τον κ. Τραμπ μέχρι να δει τις συγκεκριμένες πολιτικές που θα εφαρμόσει ο νέος πρόεδρος.Σχόλια