Παραδοχή Βέττα: Δεν υπάρχει σύμβαση του Δημοσίου με την Rothschild – Άγρια κόντρα με Γεωργιάδη (βίντεο)

Παραδοχή Βέττα: Δεν υπάρχει σύμβαση του Δημοσίου με την Rothschild – Άγρια κόντρα με Γεωργιάδη (βίντεο)

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η κόντρα που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην κυβέρνηση και τη Νέα Δημοκρατία, με αφορμή το ταξίδι του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στο Παρίσι.

Η κόντρα συνεχίστηκε και απόψε το βράδυ στο «Ε» και στην εκπομπή Livenews με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Βέττα, να έρχεται σε έντονη αντιπαράθεση με τον αντιπρόεδρο της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη

Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε: «Ο κ. Τσίπρας πήγε στο Παρίσι μόνο με τους κ.κ. Τζανακόπουλο και Καλογήρου, καθώς και την οικογένειά του. Αναγκάστηκα να ψάξω τι είδους συνάντηση ήταν αυτή και αν υπάρχει η σύμβαση με τον ΟΔΔΗΧ, έψαξα στο google και είδα ότι δεν υπάρχει η σύμβαση. Καλώ τον κ. Τσακαλώτο να έρθει στη Βουλή και να μου παραδώσει τη σύμβαση, αν υπάρχει και περιμένω τον κατάλογο των επιβατών».

«Όλοι οι οικονομικοί σύμβουλοι και ο κ.Κατρούγκαλος δεν ακολούθησαν τον Αλέξη Τσίπρα. Ο κ. Τσίπρας για κάποιους λόγους αποφάσισε να κρατήσει μυστικό το ταξίδι. Μάθαμε ότι πήγε και συνάντησε μια τράπεζα κρυφά, ποιος ξέρει για να συζητήσουν τι… Δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα αν είχε ανακοινώσει τις συναντήσεις. Για λόγους που εκείνος ξέρει, προτίμησε να τις κρατήσει κρυφές. Το ταξίδι ήταν κρυφό. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία, που ένας πρωθυπουργός πηγαίνει σε κρυφή συνάντηση με τράπεζα, ενώ πάντα οι τράπεζες έρχονται στο Μέγαρο Μαξίμου. Είναι δυνατόν σε μια εταιρεία που διεκδικεί 50 εκατ. ευρώ, ο Τσίπρας να κινείται χωρίς τον υπουργό Οικονομικών του και τους οικονομικούς του συμβούλους; Οι κρατικές συμφωνίες γίνονται φανερά, στο φως της ημέρας. Κρυφά σε τράπεζες πηγαίνει κάποιος μόνο για ιδιωτικές συμφωνίες» πρόσθεσε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Δημήτρης Βέττας από την πλευρά του ανέφερε ότι δεν υπάρχει σύμβαση του ελληνικού δημοσίου και του ΟΔΔΗΧ με την Rothschild. Δεδομένου δε ότι η εν λόγω επενδυτική τράπεζα διεκδικεί έργο από το ελληνικό Δημόσιο αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, πυκνώνει το μυστήριο για την σκοπιμότητα μιας ιδιωτικής συνάντησης του Πρωθυπουργού με εκπροσώπους ενός ιδρύματος που δεν είναι καν σύμβουλος του ελληνικού Δημοσίου.

«Γιατί κατηγορείτε έναν πρωθυπουργό; Γιατί ταξίδεψε και συναντήθηκε με τη Loreal; Αγνοείτε ότι η χώρα έχει ανάγκη από επενδύσεις και θέσεις εργασίας; Ο κ. Τσίπρας θα πάει σε όποια μεγάλη πολυενθνική σχεδιάζει να δημιουργήσει θέσεις εργασίας… Είναι μια επενδυτική τράπεζα. Ψάχνουμε χρήμα να χρηματοδοτήσουμε μεσαίες και μεγάλες επενδύσεις» τόνισε ο κ. Βέττας.

Διαβάστε επίσης:

Τι δουλειά είχε ο Τσίπρας στη Γαλλία;Σχόλια