«Παραλύει» η χώρα στις 4 Φεβρουαρίου: Διαβάστε αναλυτικά τις απεργιακές κινητοποιήσεις της εβδομάδας

«Παραλύει» η χώρα στις 4 Φεβρουαρίου: Διαβάστε αναλυτικά τις απεργιακές κινητοποιήσεις της εβδομάδας

Σε απεργιακό κλοιό πρόκειται να βρεθεί η χώρα τις επόμενες ημέρες με τα ΜΜΕ, ΜΜΜ, βενζινάδικα και πολλές ακόμη επαγγελματικές ομάδες να βγαίνουν στους δρόμους, συμμετέχοντας στις απεργιακές κινητοποιήσεις των σωματείων τους εν όψη της γενικής απεργίας στις 4 Φλεβάρη.

Διαβάστε αναλυτικά :

Τρίτη 2 Φεβρουαρίου:

Από τις 11:00 έως τις 16:00 δεν θα κινούνται: λεωφορεία, τρόλεϊ, μετρό, ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και τραμ.

 Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου:

24ωρη απεργία των δημοσιογράφων από τις 06:00 το πρωί έως την ίδια ώρα της επομένης. Η απεργία κηρύσσεται σε όλα τα ΜΜΕ, δημόσιου και ιδιωτικού φορέα, στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και στα Γραφεία Τύπου.

 Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου :

ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν εξαγγείλει 24ωρη απεργία για την Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου. Κλειστά θα παραμείνουν και τα φαρμακεία. Τη συμμετοχή της στη γενική απεργία της 4ης Φεβρουαρίου ανακοίνωσε και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ταξί και Αγοραίων. Επίσης, 48ωρη απεργία από την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, την Πέμπτη και την Παρασκευή 4 και 5 Φεβρουαρίου.

Την Πέμπτη 04/02 δεν θα γίνει κανένα δρομολόγιο στα τρένα και τον προαστιακό σιδηρόδρομο. Επίσης, λόγω της απεργίας θα ματαιωθούν και τα βραδινά δρομολόγια της προηγούμενης ημέρας (Τετάρτης) που θα αναχωρούσαν μετά τις 12 τα μεσάνυχτα, ενώ κατά τη διάρκεια της απεργίας δεν θα εξασφαλίζεται η κυκλοφορία για τους συρμούς του ΜΕΤΡΟ, στο τμήμα Δ. Πλακεντίας – Αεροδρόμιο. Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται από τον αριθμό 14511.

Κλειστά θα είναι την Πέμπτη, ημέρα της γενικής απεργίας, τα πρατήρια υγρών καυσίμων σε όλη τη χώρα, όπως αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ). Οι πρατηριούχοι διαμαρτύρονται για το ασφαλιστικό, τη διάλυση του επικουρικού ταμείου τους, την ανεξέλεγκτη παράνομη διακίνηση καυσίμων, τον αθέμιτο ανταγωνισμό και την καθετοποίηση της αγοράς πετρελαιοειδών.

Παράταση της πανελλαδικής αποχής των δικηγόρων έως και την Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου, αποφάσισε η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων.

Μετά από ομόφωνη πρόταση της συντονιστικής επιτροπής των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων της χώρας αποφασίστηκε η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων του κλάδου και ειδικότερα η πανελλαδική αποχή των συμβολαιογράφων από την άσκηση των καθηκόντων τους από σήμερα Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου έως και την ερχόμενη Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου.

Επιπλέον από 1 έως 3 Φεβρουαρίου οι γιατροί απέχουν από την ηλεκτρονική συνταγογράφηση. Στη διάρκεια της αποχής από την ηλεκτρονική συνταγογράφηση οι γιατροί θα συνταγογραφούν σε απλό συνταγολόγιο. Οι γιατροί συμμετέχουν και αυτοί στην απεργία της 4ης Φεβρουαρίου.

 Σχόλια