Παρασκευόπουλος: Διέταξε έρευνα σε βάρος δικαστή μετά από δημοσιεύματα

Παρασκευόπουλος: Διέταξε έρευνα σε βάρος δικαστή μετά από δημοσιεύματα

Τη διεξαγωγή έρευνας, με σκοπό τη διερεύνηση ενδεχόμενων παράνομων πράξεων που αφορούν στη Δικαιοσύνη, ύστερα από δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού Τύπου για δικαστικό λειτουργό που φέρεται να έδειξε ενδιαφέρον για υποψήφια της Εθνικής Σχολής Δικαστών, η οποία στη συνέχεια εισήλθε στο Συμβούλιο της Επικρατείας ως δικαστής, ζήτησε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος.

«Ως υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, έχω ήδη προβεί, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μου, σε ενέργειες που οδηγούν στην διερεύνηση των ενδεχόμενων παράνομων πράξεων που αφορούν την Δικαιοσύνη.

Σεβόμενος την επιταγή της μυστικότητας των ερευνών και το τεκμήριο της αθωότητας, δε θα αναφερθώ σε λεπτομέρειες. Ωστόσο, καλώ όλους όσοι με δηλώσεις, αποκαλύψεις και λοιπές παρεμβάσεις επιχειρούν να επηρεάσουν το έργο της απονομής της Δικαιοσύνης, να αναλογιστούν τις ευθύνες τους», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παρασκευόπουλος, με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου που αφορούν σε λειτουργούς της Δικαιοσύνης.Σχόλια