Παράταση στο… θρίλερ Μουζάλα

Παράταση στο… θρίλερ Μουζάλα

Tην παραίτησή του στον Αλέξη Τσίπρα, σύμφωνα με φήμες, υπέβαλε λίγο μετά τις 11 το πρωί της Τετάρτης (16/3) ο Γιάννης Μουζάλας μετά την κοινωνική κατακραυγή, αφού χθες αποκάλεσε τα Σκόπια, Μακεδονία και στη συνέχεια πήρε πίσω τη φράση αυτή ζητώντας συγγνώμη.

Τις τελευταίες ώρες υπάρχει μια μείζονα κυβερνητική κρίση καθώς ο κυβερνητικός εταίρος Πάνος Καμμένος, κόντρα στο Μαξίμου που καλύπτει τον υπουργό, ζητούσε επίμονα την παραίτησή του, θέτοντας ουσιαστικά το ζήτημα «ή εγώ ή αυτός».

Το θέμα απασχόλησε την κυβερνητική σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου χωρίς την παρουσία του Πάνου Καμμένου.

Μετά την συζήτηση με τον πρωθυπουργό η οποία διήρκεσε δύο ώρες, ο υπουργός Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων στις δηλώσεις του επέμεινε να ζητεί παραίτηση του υπουργού Μετανάστευσης Γιάννη Μουζάλα.

«Ο κ. Μουζάλας δεν έχει την εμπιστοσύνη μας. Οι σχέσεις μας με τον κ. Τσίπρα είναι ξεκάθαρες, η κυβέρνηση έχει την εμπιστοσύνη μας, ο κ. Μουζάλας δεν την έχει» υπογράμμισε ο κ. Καμμένος.

«Είναι πάρα πολύ σοβαρό το θέμα, ο κ. Μουζάλας είναι Βρυξέλλες, ο πρωθυπουργός είπε ότι κατανοεί τις θέσεις που εκφράζουμε» υποστήριξε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Ο κ. Καμμένος σημείωσε ότι ο πρωθυπουργός θα περιμένει τη λήξη της Συνόδου για το προσφυγικό και την επιστροφή Μουζάλα από τις Βρυξέλλες για να ληφθούν οι αποφάσεις, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο κ. Τσίπρας αδυνατεί να αποφασίσει -τουλάχιστον επί του παρόντος… Ατύπως, ο κ. Μουζάλας είναι υπουργός υπό προθεσμία 60 ωρών μέχρι δηλαδή να ολοκληρωθεί το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της 17ης και 18ης Μαρτίου.

«Ό,τι συγγνώμη και να ζητήσει, από εδώ και πέρα θα παίζει ένα βίντεο όπου Έλληνας υπουργός θα αποκαλεί τα Σκόπια «Μακεδονία». Εδώ έχουμε μια κυβέρνηση συνεργασίας, σας λέω καθαρά ότι ο κύριος Μουζάλας δεν έχει την εμπιστοσύνη μας. Με την στάση μου στα εθνικά θέματα εδώ και 25 χρόνια δεν πρόκειται να στηρίξω έναν υπουργό που κάνει τραγικό έγκλημα». «Αφού έκανε γκάφα, όπως ο ίδιος λέει, πρέπει να έχει την ευθιξία να πάει σπίτι του! Η κυβέρνηση στηρίχθηκε σε πολύ πιο δύσκολες στιγμές και πήραμε αποφάσεις πολύ σκληρές για εμάς», είπε ο κύριος Καμμένος μιλώντας για το κόμμα του, αναφέροντας με τη σειρά τα παραδείγματα των στελεχών του Παναγιώτη Σγουρίδη, Δημήτρη Καμμένου και Παύλου Χαϊκάλη.

«Ο κύριος Μουζάλας οφείλει να παραιτηθεί, αν κάνεις γκάφα στην πολιτική ή λάθος, το πληρώνεις» τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και συνέχισε: «Την ώρα που συζητάμε το τέλος της αξιολόγησης και την διαγραφή του χρέους, δεν είναι δυνατόν να έχουμε τέτοιες δηλώσεις».

Δήλωση «μυστήριο» για το μέλλον του Μουζάλα από τον Φίλη

Στο θέμα που έχει προκύψει με τον Γιάννη Μουζάλα αναφέρθηκε και ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης με μία διφορούμενη δήλωσή του.

Μιλώντας στην ΕΡΤ αναγνώρισε ότι επρόκειτο για μια «ατυχή λέξη» η χρησιμοποίηση του όρου «Μακεδονία» για την ΠΓΔΜ και αποκάλυψε πως το θέμα συζητά ο πρωθυπουργός με τον Πάνο Καμμένο.

«Παραμονή της νέας Συνόδου Κορυφής το βασικό ζήτημα είναι η συνοχή του κυβερνητικού σχήματος να εκφράζεται και στα πρόσωπα και στην πολιτική που ακολουθείται», σημείωσε χαρακτηριστικά.

AΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Mετά τον Μουζάλα και σύμβουλος του υπουργείου Παιδείας μιλά για ‘Μακεδονία’

Μάλιστα, ο κύριος Καμμένος, αναφέρθηκε και στο παρελθόν, λέγοντας πως «δεν είναι η πρώτη φορά που ο κύριος Μουζάλας κάνει τέτοια λάθη και τα καταπίνουμε, είχε μιλήσει για 150.000 πρόσφυγες, μετά μίλησε για ενσωμάτωση…».

Η πρώτη φορά του… Μουζάλα

Λάθος που επαναλαμβάνεται δεύτερη φορά παύει να είναι λάθος… Φυσικά και αναφερόμαστε στις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, ο οποίος το βράδυ της Τρίτης μιλώντας για το προσφυγικό, αποκάλεσε τα Σκόπια «Μακεδονία».

Γιατί όμως δεύτερη φορά; Μα γιατί έχει υπάρξει και πρώτη… Με λίγα λόγια ο κ. Μουζάλας δεν έκανε κανένα λάθος, ζήτησε συγγνώμη για τα… μάτια του κόσμου.

Μιλώντας στον Real FM 97.8 στην εκπομπή της Κάτιας Μακρή στις 4 Δεκεμβρίου του 2015 δεν είχε κανένα πρόβλημα να αναφερθεί στα Σκόπια αποκαλώντας τα Μακεδονία.

Για του λόγου το αληθές (ακούστε από το 6:44)

 

Σχόλια