«Πάρτι» φοροδιαφυγής με ειδικό λογισμικό

«Πάρτι» φοροδιαφυγής με ειδικό λογισμικό

Πάρτι φοροδιαφυγής είχαν στήσει δεκάδες επιχειρηματίες που είχαν εγκαταστήσει ειδικό λογισμικό με το οποίο εξαφάνιζαν τα πραγματικά έσοδα από τις ταμειακές μηχανές τους.

Στο κύκλωμα της φοροαποφυγής, σύμφωνα με αξιωματικούς της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, συμμετέχουν ιδιοκτήτες δύο εταιριών λογισμικού έκδοσης αποδείξεων σύγχρονων ταμειακών μηχανών, λογιστές και ιδιοκτήτες επιχειρήσεων και ξενοδοχείων που είχαν αγαστή συνεργασία και ποσοστά επί των μαύρων εσόδων που απέκρυπταν στο τέλος κάθε ημέρας.

Οι ιδιοκτήτες εξαιτίας της φοροδιαφυγής του «Ζ» εξαφάνιζαν πολλά ποσά από τα πραγματικά τους κέρδη, κάτι που τους οδήγησε να πέσουν στην παγίδα που οι ίδιοι είχαν στήσει.

Το κύκλωμα είχε εντοπίσει και εκμεταλλευόταν τη «μαύρη τρύπα» του ανύπαρκτου ελεγκτικού μηχανισμού των αρμόδιων οικονομικών υπηρεσιών, διευρύνοντας το «πάρτι» της φοροδιαφυγής. Είναι χαρακτηριστικό, όπως αποκαλύπτουν στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., πως οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών είχαν εγκρίνει την πώληση των λογισμικών έκδοσης αποδείξεων, των νόμιμων εταιριών προμήθειάς τους, χωρίς να έχουν ζητήσει την κατάθεση του πρωτότυπου προγράμματος και φυσικά χωρίς να έχουν προβεί στον απαραίτητο έλεγχο και μελέτη τρωτότητας του συστήματος.

 Σχόλια