«Πάρτι» μικροβίων στα γένια των ανδρών – Ξεπερνούν σε βρωμιά και τη λεκάνη της τουαλέτα!

«Πάρτι» μικροβίων στα γένια των ανδρών – Ξεπερνούν σε βρωμιά και τη λεκάνη της τουαλέτα!

Μπορεί τα μούσια να έχουν… επανέλθει στη μόδα, ωστόσο νέα έρευνα κόβει την… όρεξη σε όσους θέλουν να ακολουθούν τις τάσεις της εποχής, αποδεικνύοντας ότι οι άνδρες που δεν ξυρίζονται κουβαλούν πάνω τους μικρόβια, σε έκταση που σοκάρει.

Αναλυτικότερα, επιστήμονες στο Μεξικό με επικεφαλής τον μικροβιολόγο, Τζον Γκόλομπικ, εξέτασαν στο εργαστήριό τους τι περιείχε η γενειάδα των ανδρών του υπό έρευνα δείγματος και τα αποτελέσματα τους άφησαν με το στόμα ανοιχτό.

Όπως σημειώνει σχετικά ο επικεφαλής της έρευνας, πολλά από τα μούσια των ανδρών που εξετάστηκαν περιείχαν φυσιολογικό αριθμό βακτηριδίων, όμως υπήρχαν και πολλά στα οποία βρέθηκαν σοβαρά μικρόβια, ακαθαρσίες και ούρα, που ξεπερνούσαν σε βρωμιά και τη λεκάνη της τουαλέτας!

Ο Γκόλομπικ δήλωσε έκπληκτος με τα αποτελέσματα της έρευνας, ενώ τόνισε την επικινδυνότητα των βακτηριδίων, επισημαίνοντας πως αν τα δείγματα που πήραν προέρχονταν από σύστημα ύδρευσης, θα έδιναν εντολή να το κλείσουν διότι ενέχει τον κίνδυνο μόλυνσης.

Σημειώνεται, ωστόσο, ότι τα συγκεκριμένα βακτήρια δεν προκαλούν αρρώστιες, όμως όπως δηλώνει ο μικροβιολόγος: «Υπήρχε ένας βαθμός ακαθαρσίας που είναι -το λιγότερο- ενοχλητικός».

Για την καλύτερη προσωπική τους υγιεινή, οι άνδρες που έχουν μούσια, θα πρέπει να φροντίζουν ιδιαίτερα την υγιεινή των χεριών τους, καθώς και να κάνουν εκτεταμένο «scrubbing» με σαπούνι στην περιοχή του προσώπου και των τριχών.Σχόλια