ΠΑΣΟΚ: Αλαζονεία από τους υπουργούς της κυβέρνησης

ΠΑΣΟΚ: Αλαζονεία από τους υπουργούς της κυβέρνησης

Τη σημερινή συνέντευξη Τύπου των τεσσάρων υπουργών της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό σχολίασε το ΠΑΣΟΚ, με ανακοίνωση που εξέδωσε, κάνοντας λόγο για υπουργούς με αχρείαστη αλαζονεία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Τέσσερις υπουργοί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με περισσή και αχρείαστη αλαζονεία, συνεχίζουν την προσπάθεια παραπληροφόρησης και δεν είπαν τίποτα άξιο λόγου για τους χιλιάδες αγρότες που αγωνιούν στους δρόμους.

Η ουσία παραμένει αναλλοίωτη το ασφαλιστικό που προωθείται αποτελεί συμπλήρωμα του φορολογικού που η συνδυασμένη εφαρμογή τους εξοντώνει τον πρωτογενή τομέα, δημεύοντας ουσιαστικά το εισόδημα του αγρότη.

Η κατάργηση του ΟΓΑ, με την κατάσχεση των επιδοτήσεων των αγροτών και μέσα στην κρίση, γίνεται για την χρηματοδότηση ελλειμμάτων άσχετων με την αγροτική ανάπτυξη. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ βρήκε αφορολόγητες και ακατάσχετες τις αγροτικές ενισχύσεις καθώς και τα20 δις έτοιμους πόρους της ΚΑΠ που αδυνατεί να αξιοποιήσει.

Η σύνδεση των ασφαλιστικών εισφορών με τα εισοδήματα των αγροτών δημιουργεί αναπτυξιακά αντικίνητρα, οδηγεί στην διάλυση των αγροτικών συνεταιρισμών και των ομάδων παραγωγών οδηγεί την ύπαιθρο στο μαρασμό και ευνοεί την παραοικονομία, την εισφοροδιαφυγή και την φοροδιαφυγή. Η Ελληνίδα αγρότισσα μένει ουσιαστικά ανασφάλιστη.

Η κυβέρνηση έκλεισε από σήμερα τους δρόμους επικοινωνίας με τους αγρότες. Οι αγρότες, τον δίκαιο αγώνα των οποίων στηρίζουμε ως ΠΑΣΟΚ, πρέπει να κρατούν ανοικτούς τους δρόμους επικοινωνίας με την κοινωνία, τους άλλους παραγωγικούς φορείς και εργαζόμενους ώστε μαζί να βρουν λύσεις και να αναδείξουν τα απόσταση ανάμεσα στα εύκολα ψέματα και τα έργα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

 Σχόλια