Παυλόπουλος: «Οι θεσμοί να διορθώσουν τα λάθη του προγράμματος»

Παυλόπουλος: «Οι θεσμοί να διορθώσουν τα λάθη του προγράμματος»

Να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους απέναντι στην Ελλάδα κάλεσε τους θεσμούς ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά τη συνάντηση που είχε την Τετάρτη στο Προεδρικό Μέγαρο με το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος.

«Να διορθώσουν τα λάθη του προγράμματος»

«Οι θεσμοί οφείλουν να καταλάβουν ότι η Ελλάδα εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της, αλλά και εκείνοι πρέπει να εκπληρώσουν τις δικές τους, και ιδίως να αντιληφθούν ότι πρέπει να διορθωθούν λάθη του προγράμματος, που δεν οφείλονται, ούτε στον ελληνικό λαό, ούτε, βεβαίως, στην επιχειρηματική κοινότητα. Είναι λάθη δικά τους», υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Όπως σημείωσε ο κ. Παυλόπουλος, μόνο με τη διόρθωση αυτών των λαθών – και την τήρηση, βέβαια, των δικών μας υποχρεώσεων– η ελληνική οικονομία θα αποκτήσει τη σταθερότητα εκείνη και την αναπτυξιακή προοπτική που επιβάλλεται, έτσι ώστε να αναπτυχθεί η ιδιωτική πρωτοβουλία, και κατέληξε με την επισήμανση ότι θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για το καλό της ελληνικής κοινωνίας και της ελληνικής οικονομίας.

Ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος Κωνσταντίνος Μίχαλος σημείωσε ότι «σήμερα η χώρα βρίσκεται και πάλι στο «μάτι του Κυκλώνα»», και τόνισε ότι πρέπει, πλέον, και οι θεσμοί να αντιληφθούν τις ανάγκες και τις θυσίες του ελληνικού λαού.

Παράλληλα, χαρακτήρισε εξαιρετικά χρήσιμο το γεγονός ότι αυτήν την κρίσιμη στιγμή στο ανώτατο πολιτειακό αξίωμα της χώρας βρίσκεται ο κ. Παυλόπουλος, ο οποίος μπορεί να ασκήσει την επιρροή του -στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του- εντός και εκτός Ελλάδας.

Αναφερόμενος στον ιδιωτικό τομέα, τον οποίο χαρακτήρισε «μοναδικό πυλώνα ανάπτυξης», ο κ. Μίχαλος παρατήρησε ότι έχει τραβήξει τα πάνδεινα τα τελευταία έξι χρόνια, και τάχθηκε υπέρ της αλλαγής της οικονομικής πολιτικής που ασκείται, για να επιστρέψουμε το ταχύτερο δυνατό στο μονοπάτι της ανάπτυξης.

Πηγές: ΕΡΤ1, ΑΠΕ-ΜΠΕΣχόλια