Πέντε χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι στο μισθολογικό καθεστώς γενικού γραμματέα υπουργείου

Πέντε χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι στο μισθολογικό καθεστώς γενικού γραμματέα υπουργείου

Στο πλαίσιο της μείωσης των μισθών υπουργών και βουλευτών (για τους τελευταίους μέσω φορολόγησης), το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ανακάλυψε ότι περίπου 5.000 δημόσιοι υπάλληλοι οι οποίοι απασχολούνται σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου, είχαν συνδέσει τον μισθό τους με το μισθό γενικού γραμματέα υπουργείου, και έπαιρναν και τις ανάλογες αυξήσεις.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο ανακάλυψε ότι περίπου 5.000 δημόσιοι υπάλληλοι, κυρίως ειδικών επιστημονικών κατηγοριών, σε βάθος χρόνων, είχαν συνδέσει τις μισθολογικές τους απολαβές με τους υψηλόμισθους γενικούς γραμματείς υπουργείων, με αποτέλεσμα, όταν αποφασιζόταν αύξηση σε αυτούς, να… παρασύρει και άλλους 5.000.

Σήμερα μπορεί ο μισθός των γενικών γραμματέων να είναι της τάξης των 2.800 ευρώ καθαρά, ωστόσο εκπρόσωποι των συγκεκριμένων ομάδων υπαλλήλων διαμαρτυρήθηκαν στο υπουργείο για περαιτέρω μειώσεις και έτσι… αποκαλύφθηκαν.

Την ίδια ώρα και σύμφωνα με πληροφορίες, το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους είχε γνώση του φαινομένου, όμως αγνοούσε την έκτασή του.

Σημειώνεται ότι η διόρθωση αυτής της κατάστασης θα περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο για τις μειώσεις των μισθών υπουργών και βουλευτών, το οποίο αναμένεται να κατατεθεί τον επόμενο μήνα στη Βουλή από τον αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Χριστόφορο Βερναρδάκη. Η μείωση υπολογίζεται σε 25% περίπου, μεσοσταθμικά.Σχόλια