Πέντε μήνες απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στο Μέγαρο Μουσικής έχουν φτάσει στα όρια της επιβίωσής τους

Πέντε μήνες απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στο Μέγαρο Μουσικής έχουν φτάσει στα όρια της επιβίωσής τους

Στα όρια της επιβίωσής τους έχουν φτάσει οι εργαζόμενοι στο Μέγαρο Μουσικής που παραμένουν απλήρωτοι εδώ και πέντε μήνες και με δυσμενείς οικονομικές συνθήκες εδώ και πέντε χρόνια. Ωστόσο παραμένουν στις θέσεις τους παρέχοντας υπηρεσίες υψηλού επιπέδου. Οι εργαζόμενοι μη έχοντας άλλο τρόπο δημοσιοποίησης του προβλήματός τους έστειλαν την ακόλουθη επιστολή στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Η δυσχερής οικονομική κατάσταση την οποία αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Αθηνών τα τελευταία πέντε χρόνια δεν κατάφερε μέχρι τώρα να εμποδίσει τη λειτουργία του. Παρά τις ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες, όλες οι παραγωγές, οι συναυλίες και οι διαλέξεις πραγματοποιήθηκαν κανονικά. Με τους εργαζόμενους πάντα στη θέση τους, έτοιμους να προσφέρουν στο κοινό υπηρεσίες υψηλής ποιότητας.

Ωστόσο, στο διάστημα αυτό των πέντε ετών, παρά τις ενέργειες και τις επίμονες προειδοποιήσεις των εργαζομένων προς τη Διοίκηση και τις εκάστοτε κυβερνήσεις, το οικονομικό πρόβλημα του Οργανισμού γιγαντώθηκε.
Τους τελευταίους πέντε μήνες, και όχι για πρώτη φορά, η καταβολή των μισθών έχει καταστεί αδύνατη. Όλοι εμείς που εργαζόμαστε εδώ, δίνοντας το παρών καθημερινά, έχουμε πλέον φτάσει σε οριακά επίπεδα διαβίωσης.
Έχοντας εξαντλήσει κάθε άλλο μέσο, το Σωματείο Εργαζομένων του ΜΜΑ, σε συνέλευση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου, σε βαρύ κλίμα, αποφάσισε στάσεις εργασίας την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015 και ώρες από 12.00-15.00 και από 17.00-20.00, προκειμένου να γνωστοποιήσει στο ευρύ κοινό το απόλυτο αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει οι εργαζόμενοι του Οργανισμού.
Η ΥΠΟΜΟΝΗ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΕΞΑΝΤΛΗΘΕΙ, ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ Σ’ ΑΥΤΟ.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΜΙΑ ΜΟΝΙΜΗ ΛΥΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΑΥΤΟ.Σχόλια