Πέραμα: Γονείς μαθητών δημοτικού ζητούν τη μετεγγραφή τους λόγω προσφυγόπουλων

Πέραμα: Γονείς μαθητών δημοτικού ζητούν τη μετεγγραφή τους λόγω προσφυγόπουλων

Μπορεί στο Δημοτικό Σχολείο του Νέου Ικονίου στο Πέραμα οι δάσκαλοι να ετοίμασαν θερμή υποδοχή για τα  προσφυγόπουλα που θα φοιτήσουν στο σχολείο, δεν έγινε το ίδιο όμως με τους γονείς των μαθητών.

Ενδεικτικό είναι πως για τους περισσότερους από τους μισούς μαθητές του Δημοτικού κατατέθηκαν αιτήσεις μετεγγραφής.

Συγκεκριμένα, από τους 122 μαθητές του Δημοτικού, οι γονείς 70 παιδιών κατέθεσαν αίτηση μετεγγραφής. Το ίδιο έγινε και για τα 16 από τα 30 παιδιά του νηπιαγωγείου.

Υπενθυμίζεται ότι η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας σε χθεσινή της ανακοίνωση εξέφρασε την στήριξή της στον «ερχομό των παιδιών στα σχολεία μας», τονίζοντας πως τα σχολεία λειτουργούν ως «μεγάλη και ζεστή αγκαλιά αλληλεγγύης».

«Εκπαιδευτικοί και γονείς, από την πρώτη στιγμή γυρίσαμε την πλάτη στις φοβικές κι επικίνδυνες φωνές του ρατσισμού, της ξενοφοβίας, του παιδικού απομονωτισμού. Για το εκπαιδευτικό κίνημα, χρόνια τώρα είναι αυτονόητη η θέση μας για την ομαλή ένταξη των παιδιών αυτών στο σχολικό περιβάλλον, υπερασπιζόμενοι τα ανθρώπινα δικαιώματα όλων των παιδιών ανεξάρτητα από θρησκεία, πατρίδα, χρώμα», ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους οι σύλλογοι εκπαιδευτικών Π.Ε. Πειραιά, Κερατσινίου, Περάματος «Νίκος Πλουμπίδης» , Σαλαμίνας, Α΄ Πειραιά «Ρήγας Φεραίος», Νίκαιας, Κορυδαλλού, Αγίας Βαρβάρας, Αργοσαρωνικού.

 «Στο σχολείο, στη γειτονιά, στην κοινωνία, ο διάλογος των πολιτισμών, είναι αναγκαία πολιτική και πολιτισμική συνθήκη».Σχόλια