Περισσότεροι από 6.204 οι νεκροί από το φονικό σεισμό στο Νεπάλ – Τουλάχιστον 1.000 Ευρωπαίοι αγνοούνται

Περισσότεροι από 6.204 οι νεκροί από το φονικό σεισμό στο Νεπάλ – Τουλάχιστον 1.000 Ευρωπαίοι αγνοούνται

Τουλάχιστον 1.000 Ευρωπαίοι πολίτες παραμένουν αγνοούμενοι στο Νεπάλ, σχεδόν μία εβδομάδα από τον καταστροφικό σεισμό που έπληξε τη χώρα, σκορπώντας τον τρόμο και το θάνατο και αφήνοντας πίσω του στον, μέχρι στιγμής, τραγικό απολογισμό τουλάχιστον 6.204 νεκρούς και 13.932 τραυματίες.

Όπως ανέφερε σήμερα η επικεφαλής της διπλωματικής αντιπροσωπείας της ΕΕ στο Κατμαντού, Ρένσγια Τίρινγκ, ανάμεσα στους αγνοούμενους βρίσκονται περισσότεροι από 1.000 Ευρωπαίοι, ενώ έχει επιβεβαιωθεί ο θάνατος 12 ανθρώπων από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

2

«Δε γνωρίζουμε πού βρίσκονται ή πού θα μπορούσαν να βρίσκονται», είπε η κ. Τίρινγκ μιλώντας στους δημοσιογράφους, και διευκρίνισε ότι οι αγνοούμενοι είναι κυρίως τουρίστες οι οποίοι επισκέπτονταν τις περιοχές Λανγκτάνγκ και Λούκλα.

Η Λανγκτάνγκ είναι μια περιοχή βορείως του Κατμαντού που προσφέρεται για πεζοπορία και χτυπήθηκε από μια τεράστια χιονοστιβάδα και κατολισθήσεις λάσπης. Η Λούκλα είναι η αφετηρία για τους ορειβάτες που επιχειρούν να φτάσουν στον καταυλισμό βάσης του Έβερεστ, μετά από 9ημερη πεζοπορία.

nepal-seismos-7501

Εν τω μεταξύ, συνεχίζονται οι υπεράνθρωπες προσπάθειες των διασωστών για τον εντοπισμό των αγνοουμένων, με βασικό πρόβλημα που έχουν να αντιμετωπίσουν την πρόσβαση στις απομονωμένες περιοχές της ορεινής χώρας, καθώς η πρόσβαση είναι πολύ δύσκολη αφού οι δρόμοι έχουν καταστραφεί.Σχόλια