«Πετάει» ο τουρισμός στην Ελλάδα, σημειώνοντας νέο ρεκόρ αφίξεων & εσόδων

«Πετάει» ο τουρισμός στην Ελλάδα, σημειώνοντας νέο ρεκόρ αφίξεων & εσόδων

Την ανοδική του πορεία συνέχισε ο τουρισμός στην Ελλάδα και τον μήνα Αύγουστο, καθώς σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία από τα κυριότερα αεροδρόμια της χώρας, τα οποία επικαλείται ο ΣΕΤΕ, οι διεθνείς αφίξεις κατέγραψαν αύξηση 4,6% σε σχέση με το 2014, αγγίζοντας τα 3 εκατ. Μάλιστα, σε επίπεδο οκταμήνου, το ποσοστό αύξησης της τουριστικής κίνησης έφτασε το 6,3%, με συνολικά 11,7 εκατ. αφίξεις.

Σε ό,τι αφορά στην Αθήνα, τον Αύγουστο κατέγραψε αύξηση αφίξεων κατά 23% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, και 26% σε επίπεδο οκταμήνου.

Με θετικό πρόσημο κινήθηκε και το σύνολο σχεδόν όλων των προορισμών στο οκτάμηνο Ιανουαρίου – Αυγούστου 2015, με μόνες εξαιρέσεις τη Ρόδο, την Κω και το Ηράκλειο Κρήτης, όπου καταγράφηκαν μειώσεις 2,3%, 2,1% και 1,7% αντίστοιχα.

Όπως επισημαίνει ο ΣΕΤΕ, παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία και τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετώπισε ο κλάδος εν μέσω της φετινής τουριστικής περιόδου, «η εντατική, επίμονη και συστηματική δουλειά όλων των εμπλεκόμενων φορέων, των επιχειρηματιών και των εργαζομένων στον ελληνικό τουρισμό αποδίδει καρπούς πετυχαίνοντας ένα ακόμα ρεκόρ».

Τέλος, ο ΣΕΤΕ εκτιμά πως το 2015 θα κλείσει με περίπου 26 εκατ. διεθνών αφίξεων και άμεσα έσοδα άνω των 14,5 δισ. ευρώ, προσθέτοντας επιπλέον μία μονάδα στο ΑΕΠ της χώρας, υπό την προϋπόθεση της σταθερότητας των συνθηκών της αγοράς.Σχόλια