Πέταξε το… γάντι ο Τσίπρας – Επίδειξη δύναμης από Λαφαζάνη

Πέταξε το… γάντι ο Τσίπρας – Επίδειξη δύναμης από Λαφαζάνη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο εσωκομματικό πεδίο του κυβερνώντος κόμματος και ενόψει του τελικού… ξεκαθαρίσματος των λογαριασμών ανάμεσα στις τάσεις, έρχεται μπαράζ συνεδριάσεων.

Προ του σκληρού διλήμματος έθεσε τους συντρόφους του στην Πολιτική γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας : « ΄Η δίνουμε την μάχη ενωμένοι, όπως συνέβη μέχρι τώρα, ή παραδίδουμε την εξουσία στους αντιπάλους μας και στο χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα.

«Με την απόφαση της Συνόδου Κορυφής, έκλεισε ένας κύκλος εξάμηνης πολιτικής πρωτοβουλίας. Ο κύκλος αυτός πρέπει να αποτιμηθεί διεξοδικά. Να συζητηθούν ανοιχτά τα αποτελέσματα που πέτυχε η κυβέρνηση (χαμηλότοκο δάνειο 85 δισ. για 3 χρόνια, δέσμευση για απομείωση του χρέους, μείωση των μελλοντικών πρωτογενών πλεονασμάτων, 35 δισ. αναπτυξιακό πακέτο). Να συζητηθούν επίσης τα λάθη που κάναμε» τόνισε ο κ. Τσίπρας, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

«Οφείλουμε να απαντήσουμε ευθέως στα ερωτήματα που τίθενται για την μέχρι τώρα πορεία μας». Τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας και ρώτησε ευθέως τους αμφισβητίες…, εάν…, «Υπήρξε κάποιο ρεαλιστικό και βιώσιμο εναλλακτικό σχέδιο που δεν υιοθετήθηκε; Ποια θα μπορούσε να είναι σήμερα αυτή η εναλλακτική βιώσιμη λύση»;

Έθεσε, δε, το ερώτημα…, «Τι πρέπει να κάνει σήμερα η Αριστερά; Να εγκαταλείψει την κυβέρνηση στους εκπροσώπους του χρεωκοπημένου πολιτικού συστήματος; ¨Η να δώσει την μάχη στις συνθήκες οι οποίες έχουν διαμορφωθεί»;

Λαφαζάνης: Ο Πανελλήνιος είναι πολύ μικρός για να χωρέσει το όχι»

%CE%95%CE%BA%CE%B4%CE%AE%CE%BB%CF%89%CF%83%CE%B7-iskra-2.jpg

Κατάμεστο ήταν το γήπεδο του Πανελληνίου, στο Πεδίο του Άρεως, όπου πραγματοποιήθηκε η πολιτική εκδήλωση της Αριστερής Πλατφόρμας για τα πέντε χρόνια από τη λειτουργία της ιστοσελίδας iskra.gr. Καταχειροκροτούμενος και ενώ οι παριστάμενοι φώναζαν εν χορώ «όχι», ο Παναγιώτης  Λαφαζάνης πολύ χαρούμενος, τόνισε ότι «ο Πανελλήνιος είναι πολύ μικρός για να χωρέσει το όχι».

Ο λαός είπε περήφανα «όχι». Το «όχι» είναι ένα φωτεινό ορόσημο. Αυτό το «όχι» δεν νικήθηκε, συνεχίζουμε για να θριαμβεύσει. Για μια Ελλάδα περήφανη και στο κάτω κάτω σοσιαλιστική» είπε ακόμα ο επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας. Το «όχι» δεν ήταν μια μπόρα κυριακάτικη που πέρασε. Κάνουν λάθος όσοι το νομίζουν αυτό. Δεχόμαστε έναν βρώμικο πόλεμο. Τον έχουν συντονίσει τα ξένα συμφέροντα με τα ξένα μέσα, σε συντονισμό με τα περισσότερα εγχώρια μίντια, πρόσθεσε στην εισαγωγή της ομιλίας του.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων οι Μανώλης Γλέζος, Δημήτρης Στρατούλης, Γιάννης Μηλιός, Νίκος Χουντής, Κώστας Ήσυχος, Κώστας Λαπαβίτσας, Θανάσης Πετράκος, αλλά και οι βουλευτές Ιωαννίδης, Κριτσωτάκης, Ψαρέα, Χαραλαμπίδου, Αμανατίδου, Ζάννας. Παρών είναι επίσης και ο Θόδωρος Κατσανέβας, επικεφαλής του κόμματος «Δραχμή».

Εκδήλωση-iskra-(4)

Εκδήλωση-iskra-(3)

 

 

 

 Σχόλια