Πιάστηκαν στα χέρια στο Δημοτικό συμβούλιο Ρεθύμνου (βίντεο)

Πιάστηκαν στα χέρια στο Δημοτικό συμβούλιο Ρεθύμνου (βίντεο)

Άναψαν… τα αίματα στο δημοτικό συμβούλιο Ρεθύμνου, με τον δήμαρχο, Γιώργο Μαρινάκη, και τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης, Θοδωρή Νίνο, να πιάνονται σχεδόν στα χέρια, για να τους χωρίσουν οι έκπληκτοι, αλλά ψυχραιμότεροι δημοτικοί σύμβουλοι.

Όπως αναφέρει το goodnet.gr, όλα ξεκίνησαν με αφορμή τη συζήτηση του θέματος των χρεών της ΔΕΥΑΡ, η διοίκηση της οποίας ζητά από το δήμο εγγύηση ώστε να κάνει τον διακανονισμό για το χρέος των 2,5 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Νίνος ζήτησε για μία ακόμα φορά από τη ΔΕΥΑΡ να φέρει στο Δ.Σ. καταστάσεις για το πώς δημιουργήθηκε το χρέος των 2,5 εκατ. ευρώ προς τη ΔΕΗ, λέγοντας πως δεν πρόκειται η παράταξη να ψηφίσει την εγγύηση του δήμου για τον διακανονισμό, εκτιμώντας ότι αυτό θα δημιουργήσει πρόβλημα στη ρευστότητα του δήμου αν προκύψει κάποιο πρόβλημα.

Ο Θοδωρής Νίνος, με έντονο ύφος, κατηγόρησε τη δημοτική αρχή, απευθυνόμενος προς τον δήμαρχο, ότι δεν κάνει ό,τι απαιτείται για την είσπραξη των χρεών των δημοτών προς την ΔΕΥΑΡ, κάνοντας λόγο για «πελατειακές σχέσεις» της δημοτικής αρχής με τους δημότες.

Αυτό εξόργισε το Γιώργο Μαρινάκη, ο οποίος σε εξίσου έντονο ύφος κατηγόρησε τον κ. Νίνο ότι λέει ψέματα, επικαλούμενος 26.000 ειδοποιητήρια που είχε στείλει η οικονομική υπηρεσία προεκλογικά σε δημότες που χρωστούσαν μικρότερα ή μεγαλύτερα ποσά στο δήμο.

Η λεκτική αντιπαράθεση συνεχίστηκε και ο προεδρεύων της συζήτησης, Μανώλης Φουρφουλάκης, διέκοψε τη συνεδρίαση για να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Δυστυχώς, αυτό όχι μόνο δεν επετεύχθη αυτό, αλλά ο δήμαρχος, φεύγοντας από την αίθουσα, συνέχισε να φωνάζει στον Θοδωρή Νίνο, τον οποίο εξόργισε το γεγονός ότι ο κ. Μαρινάκης αναφέρθηκε για μία ακόμα φορά στον πατέρα του, αφήνοντας αιχμές για την εντιμότητα της οικογένειας.

Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης κατευθύνθηκε προς το μέρος του δημάρχου, ζητώντας του να ανακαλέσει και προς στιγμήν οι δύο άντρες ήρθαν στα χέρια.

Παρακολουθήστε το σχετικό βίντεο, με τον καβγά να ξεκινάει από το 5.14:Σχόλια