Ποιες τροφές βελτιώνουν την υφή του δέρματός σου

Ποιες τροφές βελτιώνουν την υφή του δέρματός σου

Μία καινούργια έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό European Journal of Nutrition, έδειξε ότι οι παρακάτω τροφές μπορούν να καταπολεμήσουν τις ρυτίδες του προσώπου και να βελτιώσουν τη υφή του δέρματος. Διάβασε πιο κάτω ποιες τροφές είναι αυτές και ένταξέ τες στη διατροφή σου.

 

 

Σογιέλαιο: Είναι τα έλαιο που εξάγεται από τους καρπούς της σόγιας. Διατροφικά δεν έχει την ίδια αξία με το ελαιόλαδο σε σχέση, όμως, με τα υπόλοιπα σπορέλαια έχει χαμηλότερη περιεκτικότητα σε κορεσμένα λίπη, είναι πιο υγιεινό και έχει φυσικά αντιοξειδωτικά συστατικά αν καταναλωθεί ωμό.

 

Γάλα σόγιας: Φτιάχνεται από τα φασόλια σόγιας που έχουν μουλιάσει σε νερό και το υγρό που εξάγεται είναι το γάλα της σόγιας. Τα γάλατα σόγιας που κυκλοφορούν στο εμπόριο έχουν φυσικά ενισχυτικά γεύσης, γιατί η φυσική τους γεύση δεν είναι καλά ανεκτή. Το γάλα αυτό αποτελεί καλή λύση στην νηστεία, την χορτοφαγία αλλά και σε όσους έχουν δυσανεξία στη λακτόζη. Είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες και έχει ασβέστιο.

 

Γιαούρτι σόγιας: Παρασκευάζεται όπως και το κοινό γιαούρτι, προστίθενται δηλαδή ειδικά ένζυμα (πυτιά) στο γάλα της σόγιας για να πήξει. Είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες και έχει ασβέστιο.

 

Tόφου: Πρόκειται για ένα είδος μαλακού τυριού που φτιάχνεται από γάλα σόγιας. Δεν έχει ιδιαίτερη γεύση και ίσως είναι περισσότερο αλμυρό από το κανονικό τυρί.

 

Σάλτσα σόγιας: Φτιάχνεται από φασόλια σόγιας, νερό, πολύ αλάτι, συντηρητικά και τεχνητά αρώματα και χρησιμοποιείται για να νοστιμίζει τα φαγητά, τα ντρέσινγκ και τις σαλάτες.

 

Κιμάς σόγιας: Φτιάχνεται από ξηρά φασόλια σόγιας και συναγωνίζεται επάξια όλες τις ζωικές τροφές γιατί περιέχει μόνο φυτικά λιπαρά, δεν περιέχει χοληστερόλη και ζωικά λίπη. Είναι πλούσια σε πρωτεΐνες και έτσι προάγει το αίσθημα του κορεσμού συμβάλλοντας στον έλεγχο του σωματικού βάρους. Περιέχει επίσης μαγνήσιο, αλλά και πολύ αλάτι.

 

 

 

 Σχόλια