Ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για τους μετανάστες που βίασαν την φοιτήτρια στη Θεσσαλονίκη

Ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για τους μετανάστες που βίασαν την φοιτήτρια στη Θεσσαλονίκη

Ποινική δίωξη, κατά περίπτωση, για ομαδικό βιασμό, ληστεία, διακεκριμένες κλοπές, κατοχή και εμπορία ναρκωτικών άσκησε η εισαγγελέας στους επτά μετανάστες που συνελήφθησαν μετά τη σεξουαλική κακοποίηση της 23χρονης φοιτήτριας στο ΑΠΘ.

Για την επίθεση στην Πανεπιστημιούπολη κατηγορούνται ένας 17χρονος, ένας 20χρονος κι ένας 27χρονος, που σύμφωνα με την καταγγελία, λήστεψαν την κοπέλα και τον 20χρονο φίλο της και στη συνέχεια κακοποίησαν σεξουαλικά την κοπέλα.

Στο διαμέρισμα όπου έμεναν εντοπίστηκαν ακόμη τέσσερις αλλοδαποί, οι οποίοι και συνελήφθησαν, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στον ίδιο χώρο δύο κιλά ακατέργαστης κάνναβης, τα οποία φαίνεται ότι προορίζονταν για διακίνηση. Ακόμη, βρέθηκαν το ποσό των 5.670 ευρώ, που εκτιμάται ότι προέρχεται από εμπορία ναρκωτικών, δύο ζυγαριές ακριβείας, 11 κινητά τηλέφωνα και οκτώ κάρτες sim, όπως επίσης χρυσαφικά και κοσμήματα, η προέλευση των οποίων ερευνάται, αποδεικτικό μεταφοράς χρημάτων ύψους 3.550 ευρώ, κι ένα πορτοφόλι που περιείχε προσωπικά έγγραφα ημεδαπού.

Οι επτά συλληφθέντες, που κατάγονται στην πλειονότητά τους από την Συρία και την Αλγερία, οδηγήθηκαν το βράδυ στην εισαγγελέα ποινικής δίωξης. Ανάλογα με την περίπτωση και το βαθμό συμμετοχής του καθένα στην υπόθεση, η εισαγγελέας απήγγειλε κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος. Παρ’ ότι η δικογραφία περιλαμβάνει δύο ανηλίκους, τον 17χρονο κι έναν 16χρονο, η εισαγγελέας δεν διαχώρισε γι’ αυτούς τη δικογραφία και παρέπεμψε άπαντες να απολογηθούν στον 4ο τακτικό ανακριτή, από τον οποίο οι κατηγορούμενοι πήραν προθεσμία. Μέχρι να απολογηθούν εξακολουθούν να βρίσκονται υπό κράτηση.

 Σχόλια