Ποινική δίωξη για κακούργημα κατά 11 ατόμων για τις φρεγάτες τύπου S

Ποινική δίωξη για κακούργημα κατά 11 ατόμων για τις φρεγάτες τύπου S

Παραγγελία για άσκηση ποινικής δίωξης κατά έντεκα ατόμων για το αδίκημα της απιστίας σε βαθμό κακουργήματος δόθηκε από την επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένη Ράικου, σχετικά με τη σύμβαση που υπεγράφη επί υπουργίας Γιάννου Παπαντωνίου για τον εκσυγχρονισμό έξι φρεγατών τύπου «S» του Πολεμικού Ναυτικού.

Παράλληλα, η Εισαγγελέας έδωσε εντολή να διαβιβαστεί η δικογραφία στην Βουλή, προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες του τότε υπουργού Εθνικής Άμυνας, Γιάννου Παπαντωνίου.

Η ποινική δίωξη στρέφεται κατά του πρώην Γενικού Γραμματέα Οικονομικού Σχεδιασμού και Αμυντικών Επενδύσεων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, Σπυρίδωνα Τραυλού, και 10 μελών της επιτροπής διαπραγματεύσεων, καθώς η ζημία που φέρεται να  προκλήθηκε υπερβαίνει το ποσό των 150.000 ευρώ (κακούργημα).

Η ποινική δίωξη αφορά στη σύμβαση 010Β/03/6.2.2003 για τον εκσυγχρονισμό μέσης ζωής έξι φρεγατών τύπου «S» του Πολεμικού Ναυτικού που υπεγράφη μεταξύ της εταιρείας Ελληνικά Ναυπηγεία ΑΕ ως κύριου αναδόχου (και υποκατασκευαστή την εταιρεία THALES NEDER LAND B.V.) και του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

 

Σχόλια