Ποιος οδηγούσε τελικά το ταχύπλοο στην Αίγινα; Αυτά είναι τα ονόματα των συνεπιβατών του

Ποιος οδηγούσε τελικά το ταχύπλοο στην Αίγινα; Αυτά είναι τα ονόματα των συνεπιβατών του

Ο 77χρονος χειριστής του ταχυπλόου που εμβόλισε την τουριστική λάντζα θα παραμείνει κρατούμενος ως την Παρασκευή, ημέρα μέχρι την οποία πήρε προθεσμία για να δώσει την απολογία του.

Στην κατάθεσή του ο 77χρονος φαίνεται να υποστήριξε χθες ότι το ταχύπλοο σκάφος που οδηγούσε έτρεχε με τουλάχιστον 21 μίλια. Σύμφωνα με τον υπουργό Ναυτιλίας, κ. Θοδωρή Δρίτσα, ο οποίος μίλησε στον ΣΚΑΙ, ο φερόμενος ως δράστης υποστήριξε ότι την ώρα του  συμβάντος είχε αναπτύξει ταχύτητα 21 μίλια την ώρα, ταχύτητα «αδιανόητη» όπως την χαρακτήρισε ο υπουργός.

Πάντως την ίδια ώρα, αυτόπτες μάρτυρες κάνουν λόγο για ακόμη μεγαλύτερη ταχύτητα από τον οδηγό του σκάφους.

Ποιος οδηγούσε το ταχύπλοο;

Μπορεί να κρατείται ο 77χρονος Θρασύβουλος Λυκουρέζος, αλλά οι μέχρι στιγμής χειρισμοί και τα στοιχεία δεν καθιστούν σαφές αν όντως ήταν αυτός που οδηγούσε το ταχύπλοο. Για παράδειγμα, άπαντες αναρωτιούνται πώς γίνεται να οδηγούσε το σκάφος ενώ καλά-καλά δείχνει να μην μπορεί να περπατήσει.

Μαζί του ήταν άλλα τρία άτομα: οι Βενετσιάνος Επαμεινώνδας, Βενετσιάνου Ευθυμία και Καρακάσης Θεοδόσης. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο αδερφός του νεκρού καπετάνιου δηλώνει: «Δεν οδηγούσε ο 77χρονος!»


image (1)

Αποσύρθηκε ο Λυκουρέζος από την υπεράσπιση του χειριστή του ταχύπλοου

Την ανάγκη να αποσυρθεί από την εκπροσώπηση και υπεράσπιση του 77χρονου χειριστή του ταχυπλόου στην Αίγινα εξέφρασε σήμερα με μία ανακοίνωση ο γνωστός ποινικολόγος, Αλέξανδρος Λυκουρέζος.

Η δήλωση του κ. Λυκουρέζου έχει ως εξής:

«Υπάρχει ένας άγραφος κανόνας που υποδεικνύει στον δικηγόρο να μην αναλαμβάνει σοβαρές ποινικές υποθέσεις στενών συγγενών του. Και τούτο, γιατί στις περιπτώσεις αυτές δεν μπορεί να ασκήσει με την απαιτούμενη ψυχραιμία και νηφαλιότητα τα υπερασπιστικά του καθήκοντα, αλλά τείνει να προσέρχεται στη διαδικασία με ψυχολογία διαδίκου και όχι συνηγόρου, γεγονός που δεν συμβάλλει στην ορθή επιτέλεση του έργου του. Μετά την αυθόρμητη συμπαράσταση που όφειλα να επιδείξω στον πρώτο μου εξάδελφό, Θρασύβουλο Λυκουρέζο, αμέσως μετά τη ναυτική τραγωδία της Αίγινας, νιώθω συναισθηματικά την ανάγκη να αποσυρθώ από την περαιτέρω εκπροσώπηση και υπεράσπισή του, όντας βέβαιος ότι η Δικαιοσύνη θα κάνει το χρέος της».

likourezos

Λυκουρέζος: Η αμέλεια δεν οφείλεται στον χειρισμό

Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος, χθες πριν αποσυρθεί από την υπόθεση, μιλώντας κατά την έξοδο του από τα δικαστήρια Πειραιά για τις κατηγορίες με τις οποίες είναι αντιμέτωπος ο πελάτης του, είπε πως «ασκήθηκε ποινική δίωξη για δύο κακουργήματα και δύο πλημμελήματα», προσθέτοντας ότι ο πελάτης του αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της πρόκλησης ναυαγίου και της ανθρωποκτονίας από αμέλεια.

Ο συνήγορος του 77χρονου χειριστή του ταχύπλοου εξήγησε ότι ο πελάτης του και εξάδελφός του πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή και ότι ως τότε θα παραμείνει κρατούμενος.

Ερωτώμενος για την υπερασπιστική γραμμή που θα ακολουθήσει ο πελάτης του ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος εξήγησε ότι αυτή θα αποτυπωθεί στο υπόμνημα που θα καταθέσουν την Παρασκευή, σημείωσε, όμως, ότι αυτή συνίσταται στα εξής: «Η αμέλεια δεν οφείλεται στον χειριστή του σκάφους».

Ο κ.Λυκουρέζος προσέθεσε ότι ο 77χρονος χειριστής του ταχύπλοου δεν αντιμετώπιζε πρόβλημα υγείας, ενώ τόνισε ότι ήταν κανονικά σε θέση να οδηγεί σκάφος, θυμίζοντας ότι μόλις πριν λίγα χρόνια είχε ανανεώσει την άδειά του.

Σημειώνεται ότι ο 77χρονος ζήτησε και πήρε προθεσμία για την Παρασκευή στις 13:00 προκειμένου να απολογηθεί. Στη συνέχεια αποχώρησε με τη συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης.

Διαβάστε ακόμη:

Αίγινα: 5χρονο παιδί ανάμεσα στους νεκρούς από τη σύγκρουση σκαφών (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

 

 Σχόλια